Hoe verduurzaam je veel woningen in één keer?

Artikel delen

In de voortdurende strijd tegen klimaatverandering en de stijgende energiekosten staat verduurzamen van woningen hoog op de prioriteiten lijst van woningbouwcorporaties. In 2050 moeten namelijk álle sociale huurwoningen energieneutraal zijn. Hierdoor dragen woningcorporaties bij aan de afspraken uit het Klimaatakkoord.

Combivloer

Dit kan vervelend zijn voor huurders, want dit betekent in sommige gevallen dat ze tijdelijk ergens anders moeten wonen of dat er vaak werklui over de vloer komen. Dus, hoe verduurzaam je veel woningen in korte periode?

Vloeren verduurzamen levert veel rendement op. Er kan maar liefst 15% worden bespaard op de stookkosten. Met de Combifor Flex of Fix systeemvloeren kunnen vloeren snel worden verduurzaamd. Deze vloeren worden doorgaans binnen één dag gemonteerd dankzij het muurprofiel, waardoor hak- en breekwerk verleden tijd is. Met hoge haalbare Rc-waardes die ruimschoots voldoen aan de eisen die het Bouwbesluit stelt, zijn koude voeten verleden tijd. Bovendien nemen de systeemvloeren Fix en Flex weinig volume in beslag op locatie, waardoor het makkelijk kan worden opgeslagen op de bouwplaats. De liggers wegen slechts 6 kg/m, waardoor het op een arbovriendelijke manier te verwerken is.

Na-isolatie van woningen loont eveneens. Daarom wordt veelal gebruik gemaakt van de SuperQuilt reflecterende isolatiefolie om op projectbasis te isoleren. Dit materiaal is vezelvrij te monteren en is daarnaast licht, dun en flexibel. Daarom is het makkelijk aan te brengen op moeilijk bereikbare plaatsen.

Wil je op grote schaal woningen verduurzamen? Mail dan naar verkoop@duofor.nl.

Duofor
www.duofor.nl