Duurzame oplossing voor funderingsproblemen

Artikel delen

Vorige zomer genoten we met zijn allen massaal van het prachtige weer. Helaas zit er ook een schaduwzijde aan zo’n mooie zomer. De lange droge periode zorgt ervoor dat de grond in veen- en kleigebieden flink inklinkt. Hoewel je deze ondergrondse veranderingen niet ziet, kunnen ze vervelende problemen veroorzaken. Bijvoorbeeld een verzakking van de fundering van je huis.

Een verzakking is een sluipend probleem. Vaak merk je het pas als er scheuren ontstaan in je woning en ramen en deuren beginnen te klemmen. Deze problemen lossen zich helaas nooit vanzelf op en worden langzaam erger. Belangrijk dus, om zo snel mogelijk in actie te komen.

Duurzaam Funderingsherstel helpt je hierbij. Ze stellen een reparatieadvies op voor het stabiliseren van de fundering door het aanbrengen van DFH-Schroefpalen. Een technisch adviseur inspecteert de fundering en brengt de verzakking in kaart. De constructeur berekent op basis van een sondering hoe lang de palen moeten zijn en hoeveel palen er aangebracht moeten worden om het probleem te verhelpen. De schroefpalen worden met koppelbare gegalvaniseerde palen tot in de dragende grondlaag aangebracht. Hier vinden de palen draagkracht om de fundering te ondersteunen. DFH-palen zijn effectief tot een diepte van ongeveer 15 meter en kunnen achteraf altijd bijgesteld worden.

Aan de bovenzijde van de palen wordt een speciale bracket aangebracht. Deze bracket wordt onder de fundering geschoven en op druk gebracht. Soms is het mogelijk om de fundering te liften. Na het plaatsen van het DFH-systeem herstelt Duurzaam Funderingsherstel ook gelijk de scheuren in de muren constructief door middel van Helibar lintvoegwapening. Zo lijkt het alsof er nooit een probleem is geweest.

Wil je meer weten over Duurzaam Funderingsherstel? Kijk voor meer informatie op de website.

Duurzaam Funderingsherstel
www.duurzaamfunderingsherstel.nl