Startsein gegeven voor verbetering 228 portiekwoningen Moerwijk Den Haag

Artikel delen

Ondanks de coronacrisis wordt aan 228 portiekwoningen in Moerwijk Noord in Den Haag groot onderhoud gepleegd waarbij tevens energetische verbeteringen aan de woningen worden uitgevoerd. Woningcorporatie Haag Wonen en ERA Contour hebben daarvoor op veilige afstand de aannemingsovereenkomst getekend.

 

Volgens planning start ERA Contour deze zomer met het onderhoud aan de woningen aan de Melis Stokelaan, Anna Bijnslaan en Rederijkerstraat in Moerwijk. Naast het isoleren van de woningen en verbeteren van het binnenklimaat door onder andere het aanpassen en vervangen van installaties, worden waar nodig ook de keuken, badkamer en het toilet vervangen. Aan de buitenzijde worden de woongebouwen geïsoleerd met behoud van de karakteristieke kenmerken van de naoorlogse architectuur. Architectenbureau KOW uit Den Haag is verantwoordelijk voor het ontwerp in dit project.

De werkzaamheden worden naar verwachting eind 2021 afgerond, waarbij de planning nog wel afhankelijk is van het verdere verloop van de coronacrisis. De bewoners zijn betrokken bij het groot onderhoud- en verbeterplan en worden op de hoogte gehouden van eventuele aanpassingen in de planning. De veiligheid en gezondheid van bewoners en medewerkers staat voor ERA Contour en Haag Wonen te allen tijde voorop. De voorbereidingen gaan door, zodat een vliegende start mogelijk is zodra dat kan.