All-electric bodemwarmtepompen

Artikel delen

Nefit Bosch biedt een nieuwe lijn bodemwarmtepompen met een range van 2 tot 400 kW. De warmte wordt onttrokken aan de bodem via een gesloten circuit dat 100 á 200 meter de grond in gaat. Hiervoor moet een bron worden geboord door een gecertificeerde bronboorder.

Dat is een eenmalige investering waarmee je vele jaren vooruit kunt. Bodemwarmtepompen kunnen aanzienlijk besparen op verwarmingskosten. Tot de range behoren:

  • Compress 6000 LWM: aan/uit bodem-warmtepomp met vermogens van 4,5 tot 10 kW, die door zijn scherpe prijs bij uitstek geschikt is voor particuliere woningbouw (BENG/NTA8800-ready). Een passief koelstation is leverbaar als accessoire.
  • Compress 7001i LWMF, modulerende bodemwarmtepomp met een gesloten, verticale aardcollector als bron. De vermogensrange is 2 tot 16 kW, COP tot 5,9 (B0/W35). Energielabel A+++ (verwarming) / A+ (warm water).
  • Compress 7000 LWM High Output, bodemwarmtepomp voor de grote woningbouw, gestapelde bouw met een vermogensrange van 22 tot 80 kW, en zelfs tot 400 kW in cascade-opstelling. Een belangrijk pluspunt is ook de ongekend hoge SCOP tot 5,6.

Informatie: www.nefit-bosch.nl

Alles over de sector als eerste in jouw mailbox?

Abonneer je op de gratis RenovatieTotaal nieuwsbrief.