Nieuwe vakbeurs HOUTBOUW

Artikel delen

Tijdens het Nationaal Digitaal Houtbouwcongres 2020 lanceerde beursorganisator 54events zojuist HOUTBOUW, een nieuwe vakbeurs die in het teken staat van innovatieve oplossingen in hout- en hybride bouw. 54events voegt daarmee een derde vakbeurs toe aan haar voorjaarsportfolio, dat tot dusverre bestond uit de vakbeurzen RENOVATIE en MONUMENT. De 3 vinden gelijktijdig en op dezelfde locatie plaats: van 18 tot en met 20 mei 2021 in de Brabanthallen in Den Bosch.

Foto: Laminated Timber Solutions

Hout staat volop in de belangstelling, ook als bouwmateriaal. Reden genoeg – en een uitgelezen mogelijkheid – voor 54events om middels haar expertise op het gebied van zakelijke live events de toepassing ervan optimaal voor het voetlicht te brengen.
Sander Braam, business development manager van initiatiefnemer 54events: “Wij zien steeds vaker en meer gebruik van hout in de woning- en utiliteitsbouw. Logisch, want hout heeft veel voordelen. Zowel als zelfstandige toepassing als in combinatie met andere bouwmaterialen en -methoden.”

HOUTBOUW richt zich dus op innovatieve toepassingen in hout- en hybride bouw. Braam: “Via kennisoverdracht gaan wij bijdragen aan de groei van het aandeel hout in de bouw. Want hout kan een voorname rol spelen in de energietransitie en een meer circulaire economie. De weg daarnaartoe plaveien we met kansen en innovaties. Via een praktisch platform voor opdrachtgevers, adviseurs, architecten, constructeurs en bouwers, zoals wij dat ook met onze andere vakbeurzen doen. Allen events met een wezenlijke rol in de vorming van de toekomst.”