Kantoorpand aan rand Bossche binnenstad getransformeerd tot woningen

Artikel delen

In opdracht van woningcorporatie Mooiland is bouwondernemering Zegers Bouw gestart met de werkzaamheden om het kantoorpand aan de Rijnstraat 10 in ’s-Hertogenbosch te transformeren naar een wooncomplex met 36 duurzame, sociale huurappartementen. De appartementen hebben een prachtig uitzicht over het water en zijn gelegen aan de rand van het centrum van ’s-Hertogenbosch

De woningen, variërend van 45 tot 90 m2, worden aardgasloos en energiezuinig. Iedere woning wordt extra geïsoleerd en krijgt een combi-warmtepomp voor verwarming en warm water op basis van ventilatielucht. Op het dak komen zonnepanelen om duurzame energie op te wekken. Ook heeft ieder appartement een individuele buitenruimte. Op de begane grond krijgen de appartementen een terras en op de verdiepingen wordt er een balkon of dakterras toegevoegd.

Bart Kivits, directeur Vastgoed: “Het pand heeft een bijzonder mooie ligging aan het water de Aa en beschikt over een open entree en een ruimtelijke hal. Dit is de erfenis van de voormalige indeling als kantoorpand. Wij houden de bestaande structuren van het pand zoveel mogelijk intact”.

De oplevering van het complex staat gepland in juli 2021. De woningen worden vanaf september volgend jaar verhuurd.