Upgrading winkelcentrum Zuidplein Rotterdam van start

Artikel delen

Met de ingrijpende upgrading van een van de grootste overdekte winkelcentra van Nederland, Winkelcentrum Zuidplein in Rotterdam, is begin januari een start gemaakt. Allereerst wordt de noordzijde aan de Strevelseweg van het centrum aanpakt, dit is waar de Albert Heijn en de ING bank gevestigd zijn. Entrees, passages, pleinen en inrichting worden sterk verbeterd. Ook breidt het winkelcentrum uit met circa 5.000 m2 winkeloppervlak, inclusief een extra parkeergarage.

winkelcentrum

De upgrade wordt in fasen uitgevoerd. In de eerste fase, die tot medio juli 2021 duurt, wordt het atrium vernieuwd. Hier wordt een nieuwe lift, nieuw tourniquet en twee nieuwe roltrappen geplaatst. Tijdens de bouw vinden er activiteiten rondom het thema “verbouwen” plaats en op de diverse bouwwanden zullen nieuwe impressies van het nieuwe winkelcentrum levensgroot zichtbaar zijn.

De aannemer is Constructif uit Dordrecht en het ontwikkelmanagement is in handen van DID vastgoedontwikkeling uit Utrecht. Naar verwachting wordt de gehele renovatie rond de zomer van 2022 opgeleverd, precies op tijd voor de festiviteiten rond het 50-jarig bestaan van het winkelcentrum.