Bespaar energie met witte dakbedekking

Artikel delen

Platte daken kregen vroeger steevast een zwarte dakbedekking. John Poppelaars, directeur Derbigum Nederland: “Vandaag de dag gaat de voorkeur echter steeds meer uit naar materialen met een lichte kleur. We zien ook dat onze witte Derbicolor FR White dakbedekking steeds meer wordt gekozen. Met reden, want witte daken reflecteren het zonlicht en dat heeft een duidelijke impact op het energieverbruik.”

Derbicolor FR White is een dakbedekking afgewerkt met een witte leislag en door de glas/polyesterwapening heeft het een zeer sterke trek- en ponsweerstand. Poppelaars: “Buiten dat de witte leislag zorgt voor een mooi esthetisch beeld, zorgt het ook voor een reflectie van het zonlicht. Deze dakbedekking fungeert dan ook uitstekend als een passieve koeling, zeker in steden. In de zomer zal de warmte gemakkelijk buiten worden gehouden. De airco draait minder en dat zorgt weer voor een besparing op de energiekosten. Ook zonnepanelen hebben een hoger rendement als u kiest voor deze witte dakbedekking van Derbigum. Daarnaast hebben wij ook Derbigum Aquatop Reflective White in ons assortiment, dit product heeft dezelfde voordelen als de Derbicolor FR White.”

Duurzaam

Er is sprake van een milieuvriendelijke én duurzame oplossing. “Dit product heeft namelijk een levensduur van 40 jaar, dus u heeft extra lang plezier van uw dakbedekking. Daarnaast is dit product aan het einde van de levensduur ook 100% recyclebaar. Dankzij deze mogelijkheid kan Derbigum deze secundaire grondstof gebruiken in de productie van nieuwe dakbanen. Uw steentje bijdragen aan een beter milieu? Kies dan voor de producten van Derbigum.”

Derbigum
www.derbigum.nl