Strakke wand direct schilderklaar

Artikel delen

Strakke wanden die na montage gelijk schilderklaar zijn. Dat is waar Walls2Paint voor staat. De wanden stuken is niet nodig. Dat betekent schoner werken en sneller afwerken.

Walls2Paint is een product van RET Bouwproducten. Het is een innovatief systeem, met een ingenieuze klikverbinding tussen de panelen. Op zich is een klikverbinding niet nieuw. Deze wordt ook toegepast bij bijvoorbeeld de Agnes One-Step wandpanelen van RET Bouwproducten. Daar blijft de naad tussen de panelen echter bewust zichtbaar. Bij Walls2paint is de naad juist praktisch onzichtbaar. Ook is Agnes One-Step een wandplaat die al compleet is afgewerkt.

Met Walls2Paint is de afwerking het enige wat nog ontbreekt. Dat geeft dus maximale vrijheid in het interieur. Sauzen of schilderen van het paneel is voldoende om de wand uit te voeren in elke gewenste kleur. Dat geldt direct na de montage, maar ook na verloop van jaren. De wand een andere kleur geven is een kwestie van simpelweg overschilderen.

Doorontwikkelde klikverbinding

De klikverbinding van Walls2Paint is zo doorontwikkeld dat de aansluiting volkomen vlak en strak is. De schroeven van het paneel vallen weg in de klikverbinding, wat zorgt voor een onzichtbare bevestiging. Na het sauzen is de naad van de aansluiting praktisch niet meer zichtbaar.

walls2paint

De wanden zijn zeer strak en vormen visueel een naadloos geheel.

Basismateriaal van Walls2Paint is een P4 spaanplaat, geschikt voor constructief gebruik onder droge omstandigheden. Het oppervlak van de plaat is voorzien van een folie die zonder primer direct overschilderbaar is. RET Bouwproducten adviseert dat in twee lagen te doen. Door de naad na de eerste verflaag licht op te schuren, verdwijnt deze in zijn geheel bij de tweede verfgang.

Verdiepingshoge panelen

De panelen van Walls2Paint zijn verdiepingshoog, met een basismaat van 2,60 of 3,00 meter. Ze hebben een werkende breedte van 60 centimeter. De panelen worden aangebracht tegen een houten regelwerk waarvan de stijlen een hart op hart afstand van 30 centimeter hebben.

Walls2Paint wordt al volop toegepast in de industriële bouw, voor chalets, recreatiewoningen en modulaire bouw. Een extra voordeel van de wanden is namelijk dat ze licht zijn, terwijl ze ook minder scheurgevoelig zijn dan bijvoorbeeld stucwerk. Dat is in de industriële bouw erg belangrijk met het oog op transport van de bouwdelen.

Sneller met minder overlast

De toepassingsmogelijkheden van Walls2Paint zijn echter veel ruimer, zo ontdekt de reguliere bouw inmiddels ook. In renovatie is het een ideaal systeem doordat de lichte platen goed hanteerbaar zijn en gemakkelijk op maat te maken. Ook is een ruimte snel af te werken met minder overlast, doordat er geen stukadoor aan de slag hoeft en er ook geen droogtijd nodig is. Datzelfde geldt voor transformatieprojecten. Walls2Paint leent zich voor zowel voorzetwanden – al dan niet thermisch isolerend – als scheidingwanden.

De strakke wanden van Walls2Paint lenen zich voor allerlei afwerkingen en kleurpatronen, die maximaal af te stemmen zijn op het interieur. Op de website walls2paint.nl zijn inspirerende voorbeelden te vinden. Ook zijn hier samples te bestellen.

walls2paint

De afwerkingsmogelijkheden zijn legio.

Walls2paint
www.walls2paint.nl