Wanden na montage direct in elke gewenste kleur afwerken?

Artikel delen

Walls2Paint is een innovatief wandsysteem dat na montage direct in elke gewenste kleur af te werken is. De naad tussen de wandpanelen is praktisch onzichtbaar, zodat er geen stucwerk nodig is. Walls2Paint is een wandsysteem dat zich eenvoudig laat monteren.

Het Walls2Paint wandsysteem wordt gemonteerd op een stijl- en regelwerk.

De basis waarop het Walls2Paint wandsysteem wordt gemonteerd, is een stijl- en regelwerk. Dat kan hout zijn, maar ook metal stud is een prima systeem om de panelen van Walls2Paint tegen te monteren. De stijlen staan in principe op een hart op hart afstand van 300 mm. Een tweede optie is om de stijlen hart op hart 600 mm te plaatsen en deze aan te vullen met horizontale regels hart op hart 800 mm. Bij een houten regelwerk werk je met latten van minimaal 36×48 mm.

De werkende breedte van de panelen bedraagt 600 mm. De extra stijlen of regels daartussen geven de wand meer sterkte en stijfheid. De wandpanelen zijn 2,60 of 3,00 meter hoog en zijn eenvoudig op maat te maken met een decoupeerzaag, fijn getande handzaag of een (hand)cirkelzaag. Zaag de panelen zo dat de foliezijde onbeschadigd blijft.

Bevestigingsmiddelen

De bevestiging van de panelen gebeurt in de klikverbinding. Bevestigen van de panelen kan zowel met schroeven als met nieten of nagels. Schroeven moeten een platte kop hebben en een minimale lengte van 35 mm. Geschikte nagels zijn van RVS met een maat van 1,8 x 35 mm. Nieten zijn eveneens 35 mm lang en zijn 10 mm breed.

De spijkers, nieten of schroeven worden zo aangebracht dat de kop gelijk ligt met het oppervlak van de verbinding. Ze mogen niet worden verzonken. De bevestigingsmiddelen worden aangebracht met een onderlinge afstand van 300 mm. Tevens wordt de klikverbinding volledig verlijmd. De klikverbinding is zo ontwikkeld dat de panelen volledig vlak en vrijwel naadloos met elkaar worden verbonden.

5 mm vrij houden

Zoals ieder houtproduct is ook Walls2Paint in bepaalde mate gevoelig voor temperatuur en relatieve vochtigheid. Het volstaat daartoe om de wandpanelen 5 mm vrij te houden van vloer, plafond en aansluitende constructies. Deze naad kan worden afgewerkt met bijbehorende profiellatten. Deze vouwprofielen zijn ook geschikt om zowel buiten- als binnenhoeken mee af te werken.

Na de montage van de panelen is de wand direct verfklaar. Het advies is om de wand twee keer af te werken. Na de eerste verflaag kunnen oneffenheden worden weggeschuurd. In de tweede verfgang wordt de naad dan praktisch onzichtbaar weggewerkt.

Na de montage van de panelen is de wand direct verfklaar.

Voorzet- en scheidingswanden

Walls2Paint is zeer geschikt voor voorzetwanden en voor scheidingswanden, in bijvoorbeeld renovatie en transformatie. Het wordt al veel toegepast in de industriële bouw, zoals chalets, recreatiewoningen en modulaire bouw. De reguliere bouw ontdekt het product inmiddels ook steeds meer.

Walls2Paint
www.walls2paint.nl