Haalbare oplossing voor verduurzaming van bestaande woningen

Artikel delen

De Aurea Hybride add-on van Groupe Atlantic is speciaal ontwikkeld voor de Nederlandse renovatiemarkt. Door een woning te verduurzamen met deze hybride warmtepomp, bespaart de eigenaar direct op het gasverbruik, verbeter je het energielabel en daarmee de waarde van de woning. Het is een flexibele en haalbare  oplossing om gas te besparen in situaties waar een volledige overstap naar all-electric niet mogelijk of nog niet gewenst is. De warmtepomp past op elke cv-ketel. Het systeem heeft geen binnen-unit, zodat de ruimte in de woning behouden blijft en de cv-ketel op z’n plek kan blijven hangen.

Groupe Atlantic, waaronder de merken Atlantic, Orcon en Fujitsu vallen, geeft zo een potentiële boost aan alle cv-installaties in bestaande Nederlandse woningen. Het comfort in de woning blijft op peil, terwijl sprake is van een forse verlaging van CO2-uitstoot en gasverbruik. Bovendien is de overstap naar een volledig elektrische installatie in de toekomst eenvoudig.

De Aurea Hybride add-on kan worden gekoppeld aan alle modulerende en aan/uit gestuurde cv-ketels. Het systeem bestaat uit drie hoofdcomponenten: de Aurea 5 R32 warmtepomp, Hybride add-on controlbox en Anna thermostaat. Bij buitentemperaturen boven 4°C zal de warmtepomp voor comfortabele warmte in de woning zorgen. Bij temperaturen onder 4°C of warmtevraag boven de 55°C neemt de gasketel het over, waardoor het comfort wordt gewaarborgd. Ook zorgt de cv-ketel voor warm tapwater. Met de slimme Anna thermostaat is afstemming op de comfortwensen mogelijk.

De installateur plaatst in de woning alleen de controlbox die de cv-ketel en warmtepomp aanstuurt. Er zijn geen f-gas handelingen nodig. In de buitenunit zijn de circulatiepomp, ontluchter en veiligheidsklep al geïntegreerd, dat scheelt werk. De warmtepomp wordt geleverd inclusief thermostaat, alle benodigde hydraulische componenten en vuilfilter. De ISDE-subsidie voor de Hybride add-on is € 1700,- .

Groupe Atlantic Nederland
www.groupe-atlantic.nl