Badkamerrenovatie kwalitatief en procesmatig laten slagen?

Artikel delen

Welk systeem het beste past voor de renovatie van een badkamer, toilet of keuken, is niet direct te beantwoorden. Wat is de staat van de ondergrond, dienen er leidingen verlegd te worden, wat is de doorlooptijd? Dat zijn belangrijke vragen om tot een goed systeem te komen, waarbij de planning wordt gehaald en de overlast voor de bewoners tot het minimum wordt beperkt. Bart Burgers, Accountmanager Tegeltechniek bij Omnicol: “De juiste mix producten zorgt voor een passend systeem en daarmee het beste eindresultaat. Samen met Omnicol kun je bij elke situatie en elk proces van een renovatieproject de juiste producten kiezen voor dat perfect passende totaalsysteem.”

Beeldmateriaal: Mosa Tiles

omnicol mosa

Omnicol biedt een breed scala aan oplossingen voor het verlijmen van (keramische) bouwmaterialen. “Dat is onze kracht. In de Nederlandse markt vindt een groot gedeelte van onze producten zijn weg naar de badkamer. Ruim 400.000 badkamers worden er jaarlijks aangepakt, waarvan zo’n 83% in de renovatiemarkt (koop en huur). In 81% van de gevallen wordt het tegelwerk helemaal of gedeeltelijk aangepakt, waarbij er steeds vaker wordt gekozen voor een volledige badkamerrenovatie. Je ziet in de bouw de nodige prefab oplossingen die in veel situaties kunnen worden toegepast. In de renovatie ligt dat iets genuanceerder, aangezien elk project anders is. Er zijn tegenwoordig steeds meer manieren om een badkamer te renoveren met allemaal hun eigen voor- en nadelen. Samen kunnen we kijken welk systeem het beste past. Wij maken het systeem op basis van ons brede palet aan producten passend aan de situatie.”

omnicol mosa

Elk project is anders

Het vinden van het juiste systeem is van wezenlijk belang, omdat geen enkel renovatieproject hetzelfde is. “Maatvoering, ondergrond, materiaalgebruik, verleggen van leidingen, het zijn slechts een aantal variabelen bij elk project. Je moet er ook voor waken dat bij de verwerking automatisch wordt gekozen voor producten die toevallig voorhanden zijn, maar die niet geschikt blijken te zijn voor die specifieke ondergrond, toepassing of planning. Daarnaast speelt nu natuurlijk ook de beschikbaarheid van vaklieden en grondstoffen een belangrijke rol. Het uiteindelijke doel is vaak wel helder: kwalitatief goede badkamerrenovatie met zo min mogelijk overlast voor de bewoner. Daar draait het tenslotte om.”

Onderdelen systeem inwisselbaar

Bart Burgers vervolgt: “Wij hebben als Omnicol geen kant-en-klaar-systeem, maar losse onderdelen die we tot een systeem kunnen vormen. Het is daarbij ook mogelijk om verschillende onderdelen inwisselbaar te maken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een renovatie waarbij er met een natte én droge systemen wordt gewerkt. De keuze van geschikte systemen hangt ook van je processen af.”

Advies en projectbegeleiding

Juist omdat elke renovatie qua uitgangssituatie en procesinrichting anders is, moeten de keuzes vooraf weloverwogen worden gemaakt. Het inschakelen van kennis is daarbij geen overbodige luxe. Bart Burgers: “Het geven van advies, daar zijn we als Omnicol dagelijks mee bezig voor veel vaste en nieuwe relaties! Dat kan in de vorm van adviezen, maar ook in de vorm van projectmanagement waarbij we meekijken met projectanalyse en meeschrijven aan het bestek. Daarnaast bezoeken we het project tijdens de werkzaamheden om de kwaliteit te waarborgen. Om een zo goed mogelijk advies te geven, is het wel van belang dat wij vroeg bij het proces betrokken worden om zo tot de beste oplossing te komen.”

Groen tot in de vezels

“Wij voegen aan de adviezen, projectbegeleiding en het leveren van een totaalsysteem met hoogwaardige producten graag nog iets toe… duurzaamheid! Met onze eigen R&D-afdeling zijn we steeds in ontwikkeling om producten en processen duurzamer te maken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan lichtgewicht producten, stofvrije producten met vrijwel allemaal een EMIcode. Daarnaast wekken wij onze eigen stroom op, maken gebruik van PCR (Post Consumer Recyclet) emmers en hebben een CO2 neutraal wagenpark. Kortom; groen tot in de vezels!”

Voor en door vakmensen

Het voordeel van een eigen laboratorium gaat verder. Zo is er ook de mogelijkheid om op de vraag van de markt een bestaand product verder door te ontwikkelen of, nog een stap verder, een nieuw product te ontwikkelen voor een bepaalde toepassing. Bart Burgers besluit: “Wij laten ons graag uitdagen. Feedback vanuit de markt is voor ons daarom van groot belang. Onze verwerkers moeten uiteindelijk met onze producten werken. Waarna ze hopelijk fan en ambassadeur worden van ons fantastische merk Omnicol. Voor en door vaklieden!”

Informatie: www.omnicol.eu