ADLER: uv-bescherming voor houten oppervlakken binnenshuis

Artikel delen

Hout is het bouwmateriaal van het verleden, het heden en de toekomst – en nu stijgt het tot nieuwe architectonische hoogtes. Er is bijna niets wat niet met dit duurzame en milieuvriendelijke bouwmateriaal gebouwd kan worden. En wie met hout werkt, laat dit ook zien: vrijwel altijd zijn er binnenshuis veel houten oppervlakken te vinden.

spelende kinderen

Het familiecentrum Poppenweiler van VON M Architekten is erg blij met de houten wanden en plafonds, die met ADLER Lignovit Interior UV100 met een witte kleurtoon zijn behandeld. (Copyright: VON M)

Om de prettige ambiance hiervan echter ook op lange termijn te kunnen blijven uitstralen, is het belangrijk om houten oppervlakken binnenshuis op de juiste manier te beschermen: Lignovit Interior UV 100 van de Oostenrijkse verf- en lakproducent ADLER benadrukt de karakteristieke schoonheid van het hout en beschermt het tegen vergeling en verdonkering.

kind in huisje

De lichte houten oppervlakken, die zijn behandeld met Lignovit Interior UV 100 van ADLER, zorgen voor een prettige huiselijke sfeer – voor jong en oud. (Copyright: VON M)

zonnige ruimte

Vooral in ruimtes waar de zon volop naar binnen schijnt is de bescherming van Lignovit Interior UV 100 van ADLER bijzonder doeltreffend. (Copyright: Volker Wortmeyer)

Karakter behouden

zolder met stoel

Het watergedragen lazuur Lignovit Interior UV 100 van ADLER behoudt de natuurlijke schoonheid van houten wanden en platfonds. (Copyright: Volker Wortmeyer)

Zodra hout aan licht blootgesteld wordt, worden bepaalde bestanddelen – vooral lignine – afgebroken. Daardoor verandert de kleur. Dit ongewenste effect kan alleen worden tegengegaan met de juiste oppervlaktebehandeling. Speciaal voor naaldhout dat binnenshuis wordt gebruikt heeft ADLER – met de vestiging ADLER Benelux in Heeze – daarom Lignovit Interior UV 100 ontwikkeld. Aan dit houtlazuur op waterbasis zijn speciale lichtbeschermingsmiddelen toegevoegd, die de uv-straling absorberen en lignine stabiliseren.

Bescherming en design

In de moderne architectuur is deze oppervlaktebescherming onmisbaar. Veel producenten van houten bouwdelen behandelen de zichtbare houten oppervlakken daarom al in de fabriek met ADLER Lignovit Interior UV 100.

Lignovit Interior UV 100 is in verschillende kleurtonen verkrijgbaar en is onderdeel van het green-assortiment van ADLER: het lazuur bevat geen chemische houtbeschermingsmiddelen en kan zonder problemen binnenshuis worden gebruikt. Dankzij het hoge ademende vermogen zorgt het voor een gezond binnenklimaat.

kantoor

Ook op het werk, zoals hier in het nieuwe kantoorgebouw ‘TimberBrain’ van binderholz in Hallein, komen de met ADLER Lignovit Interior UV 100 licht gelakte houten oppervlakken goed tot hun recht. (Copyright: binderholz)

Adler
www.adler-verven.nl