Witte en groene dakrenovatie in verstedelijkte gebieden

Artikel delen

WECAL speelt samen met dakbaanproducent Polyglass® in op reducering van het ‘heat island effect’ in verstedelijkte gebieden. Een groot aantal gebouwen levert immers nog niet de beoogde energieprestatie. Opwaardering is noodzakelijk en – gezien de huidige energieprijzen – bovendien erg actueel.

Groene gevel

WECAL heeft daarom met Polyglass® een nieuwe brochure samengesteld met speciale dakbaanproducten die helpen bij duurzame renovatie in verstedelijkte gebieden. In de brochure wordt op de toepassing van zonreflecterende dakbedekking voor onder meer daken met PV-systemen en daken met verlaagde oppervlaktetemperatuur (Cool Roof, vrieshuizen, koelhuizen) ingespeeld. Ook voor dakbanen op groene daken is veel aandacht. Voor beide daktypen zijn ruime subsidiemogelijkheden beschikbaar, deels in combinatie met extra isolatie.

Voor alle platte daken

De brochure toont oplossingen voor alle typen (platte) daken, zowel met kunststof als met bitumen dakbedekking. De Mapeplan® kunststof dakbanen zijn op basis van hoge reflectiewaarden (SRI 102 (TPO) en 105 (PVC)) geschikt voor toepassing in duurzaamheidsprojecten (BREEAM/LEED). Voor de Polyglass® bitumineuze dakbanen kiest WECAL inmiddels standaard voor de minerale afwerking Super Reflect White (SRI 85).

WECAL’s aanbod

Het totale aanbod bestaat uit: TPO: Mapeplan® TM Smart White (Broof T1/T3, FM Approved) en Mapeplan® TB Smart White (FLL Approved, wortelwerend); PVC-P: Mapeplan® M White (BRoof T1/T3, FM Approved); APP: Polybond 470K24 Super Reflect White (Broof T1, FM Approved) en Antiradice PE (FLL Approved, wortelwerend); SBS: Elastoflex S6 Super Reflect White (Broof T1/T2, Sintef approved 1-laags) en Antiradice E HP (FLL Approved, wortelwerend); APAO: FUTURA Super Reflect White (Broof T1/T2, Sintef approved 1-laags).

WECAL Dak- & Isolatietechniek
www.wecal.nl