Energiezuinige oplossing voor warmte en warm water

Artikel delen

ATAG introduceert de ATAG P. Een wandhangende cv-ketel in CW3-4-5, die beschikt over Flow Control®: Een intelligent systeem dat de daadwerkelijke doorstroming in het toestel meet. Het toestel is Hybrid Ready en geschikt voor 30% bijmenging van waterstof. De ketel is ook beschikbaar in Economizer (EC) modellen met speciale rookgaskoeler-technologie, waarbij het tapwater wordt voorverwarmd. Dit zorgt voor een hoger tapwaterrendement en meer tapwater.

Cv installatie

Rendement

Cv-ketelDe warmtewisselaar bepaalt voor een belangrijk deel het rendement en is het belangrijkste onderdeel van de cv-ketel. Bij ATAG is de warmtewisselaar gemaakt van RVS. De belangrijkste eigenschap van RVS –roestvaststaal- is energiezuinigheid met als resultaat een snelle verwarming en grote beschikbaarheid van warm water: XXL tapprofiel voor warm water(38°C), met maar liefst 17l/min.

Met de ATAG P is men klaar voor de toekomst: de cv-ketel is Hybrid Ready en is geschikt voor de koppeling met een warmtepomp. Ook werkt de cv-ketel met ATAG One Zone; een slimme thermostaat die vooruitkijkt en waarbij zoneregeling mogelijk is. Dankzij de zogenaamde inschakeloptimalisatie weet de slimme thermostaat wanneer het warm moet zijn in de woning en de individuele kamers.

Betrouwbaar

Cv-ketelDuurzaamheid en RVS gaan hand in hand. RVS roest niet en zal niet slijten. De ATAG P wordt beschikt over een RVS warmtewisselaar. RVS roest niet en zal niet slijten. Dit betekent dat de P na 15 jaar nog net zo zuinig is als op de dag van aanschaf. Daarnaast zijn de componenten overzichtelijk geplaatst, wat de cv-ketel servicevriendelijk maakt. Door het compacte formaat van 44x70x27,5 cm is hij ook geschikt voor in het keukenkastje.

De belangrijkste specificaties op een rij:

  • Energielabel A: 94% rendement (volgens ErP specificatie Europese richtlijn 2013/813/EU);
  • Hoog tapwaterrendement door ingebouwde rookgaskoeler (EC-uitvoeringen);
  • Geschikt voor een hybride warmtepomp
  • Maximaal modulatiebereik;
  • Keramische brander;
  • Laag elektrisch opgenomen vermogen door modulerende pomp;
  • Flow Control®;
  • Geschikt voor naverwarming zonneboiler;
  • Standaard voorzien van rookgasterugslagklep.

De ATAG P-Serie bestaat uit zes combiketels. Drie combiketels beschikken over de ATAG exclusieve Economizer (EC versie): een extra warmtewisselaar die zorgt voor een nog lager energieverbruik op warm waterbereiding en een hogere wateropbrengst. Meer informatie over de P-Serie kun je hier vinden.

ATAG Verwarming Nederland BV
www.atagverwarming.com