Elektronica én gebruiker sturen besparing elektrische boiler

Artikel delen

Al vijf jaar levert Itho Daalderop een serie ‘zelflerende’ Smartboilers. Geavanceerde technologie doorgrondt het verbruikspatroon en past het moment van opwarmen van het water daarop aan. “Zo kan de gebruiker pakweg 10% energie besparen,” rekent categoriemanager Mark Bussman voor. “Aan die elektronische sturing voegen wij nu de Climate Connect-app voor bewoners toe. Daardoor kan nog een paar procent extra energie worden bespaard. Daarnaast zijn deze zuinige rvs boilers scherp geprijsd in vergelijking met andere A-merken boilers.”

Een paar dagen weg, langere vakantie, de hele dag uithuizig en na je werk de boiler laten opwarmen, alles kan de gebruiker via de app aangeven. “Zo trekken gebruiker en elektronica samen op in energiebesparing. Het is net als bij isolatiemaatregelen, vanaf de dag dat je deze boiler installeert, ga je besparen. We hebben de boilers qua technische infrastructuur zo ontwikkeld dat zij op de plek van de oude boilers in keukens/badkamers passen en makkelijk aan te sluiten zijn.”

De besparing gaat niet ten koste van comfort. Integendeel, de nieuwe serie Smart-upp boiler heeft extra functies zoals een boost-knop voor snelle opwarming. Bovendien is er inzicht in het warmwaterverbruik, zodat te lang douchen duidelijk wordt in de cijfers. “We hopen dat gebruikers de mogelijkheden van de app ten volle gaan benutten. In het verleden werd het water constant tot 70-80 graden verwarmd, ook als er langere tijd geen warm water werd gebruikt. Met de Smartboilers is dat onnodige verbruik teruggeschroefd en met de Smart-upp zetten we een extra stap.”

De Smart-upp boilers zijn verkrijgbaar in 60, 80, 120 en 150 liter uitvoering. “We zien veel kansen voor woningen met een boiler en bedrijfs(verzamel)gebouwen. Men kan 20 jaar profiteren van een hoogwaardige boiler, die nauwelijks onderhoud behoeft en veel comfort biedt, en tegelijk elke dag besparen op je energieverbruik.”

Itho Daalderop
www.ithodaalderop.nl/smartupp