Gemak voor de prefab bouwer

Artikel delen

Swisspearl zet zich in voor een actieve ondersteuning van de makers van prefab bouwdelen en wil daarin een leidende rol spelen. Naast producten die zeer geschikt zijn voor gebruik in prefab bouwdelen, leveren zij ook de kennis en onderliggende testrapporten voor een degelijke en verantwoorde opbouw van bijvoorbeeld houtskeletbouwelementen.

verbouwing aan huizen

Swisspearl kijkt daarbij verder dan de eigen producten. Met name als het gaat om brandveiligheid van een gevel, is het totale systeem van belang. Met uitgebreide brandtests helpen zij om te komen tot de juiste opbouw van de gevelconstructie, ook met bijvoorbeeld een houten gevelbekleding en een glaswol isolatie.

Totaaloplossingen voor prefab bouwer

Swisspearl heeft diverse producten in zijn assortiment die de prefab bouwer kunnen helpen om tot een goed eindproduct te komen. De belangrijkste daarin zijn de Swisspearl Multi Force en de Swisspearl Windstopper. Swisspearl Multi Force is een plaat die aan de binnenzijde van een gevelconstructie wordt geplaatst en die de eigenschappen van OSB en gipsplaat verenigt in één product en één arbeidsgang.

Swisspearl Windstopper is een plaat die aan de spouwzijde van het binnenblad wordt geplaatst in een geventileerde gevelconstructie. De plaat zorgt voor de regenwering, maar ook voor de brandveiligheid in de gevel, die steeds meer aandacht krijgt in de bouwpraktijk. Uiteraard kan de prefab bouwer de elementen ook prefab voorzien van de diverse Swisspearl gevelmaterialen. Tevens is er de Swisspearl PB (PermaBase®) die een uitstekende drager is voor bijvoorbeeld steenstrips.

Swisspearl
www.swisspearl.com