Transformatie met duurzame minerale steenstrips

Artikel delen

Minerale steenstrips van Alsecco kunnen een belangrijke en duurzame bijdrage leveren aan de transformatie van leegstaande winkel- en kantoorpanden in woonruimte. Vanwege hun lichte gewicht en flexibiliteit kunnen ze eenvoudig worden toegepast als afwerking van geisoleerde gevelsystemen. Dankzij de eindeloze designmogelijkheden en natuurlijke baksteenuitstraling bieden ze bovendien veel ontwerpvrijheid.

zwart gebouw

Groot pluspunt van minerale steenstrips is dat ze worden gedroogd op 70 graden en niet gebakken op circa 1.000 graden zoals bakstenen. Daardoor wordt er veel minder gas gebruikt. Daarnaast zijn ze veel lichter dan bakstenen en dat zorgt voor veel minder transport gerelateerde CO2-uitstoot. Hierdoor hebben de minerale steenstrips van Alsecco ten opzichte van de keramische steenstrips een carbon footprint die maar liefst 60% lager is.

Bij de transformatie van het kantoorpand ‘Lenteleven’ in Zeist zijn de minerale steenstrips toegepast. In het gebouw zijn 94 nieuwe appartementen voor starters en herstarters ondergebracht. Naast een ingrijpende renovatie binnen het gebouw, werd ook de buitenzijde van het kantoorpand grondig aangepakt.

Zo werd de verouderde gevel voorzien van EPS-isolatieplaten met daaroverheen een mortelweefsellaag. Daarna werd de gevel afgewerkt met minerale steenstrips in een donkere eigentijdse look. De steenstrips zijn door Alsecco op maat geproduceerd

De oorspronkelijke gevel bestond uit veel staand metselwerk. Ook in het nieuwe ontwerp komt dit weer terug met een bijzonder lijnenspel. Samen met de aannemer is door het team van Alsecco gewerkt aan een duurzame gevel die qua uitstraling past bij het gebouw.

DAW Nederland
www.dawnederland.nl