Sneller, lichter en minder renoveren?

Artikel delen

Het verlijmen van cellenbetonblokken of gipskarton is vaak een intensieve en tijdrovende klus. Je werkt namelijk met zware lijmmortels of kleefgips die een heleboel materiaal en voorbereiding vereisen. Dat is echter niet per sé nodig voor een hoogkwalitatief resultaat. Hier komt Foamtack om de hoek kijken!

Lijmfoam

Foamtack is een krachtige lijmschuim met een zeer lage na-expansie. Met zijn eigenschappen kan het product zeer breed ingezet worden bij renovatie en transformatieprojecten.

(Be)spaar je rug, tijd én geld

Voor veel bouwprofessionals ziet de ochtend er vaak als volgt uit. Je komt aan en begint meteen zware zakken mortel/gips, mixers, kuipen, et cetera te heffen. Dan alles nog mixen en afdragen en tegen de tijd dat je eindelijk kan beginnen, heb je al veel tijd verloren en spelen de rugklachten al op.
Met Foamtack gaat het allemaal een stuk sneller én lichter. Dit levert enkele aanzienlijke voordelen op:

  • Onmiddellijk klaar voor gebruik
  • Ergonomischer werken
  • Minder benodigd materiaal
  • Minder arbeidstijd op de werf
  • Snellere opstart en opkuis
  • Geen water nodig

Bovendien hardt Foamtack snel uit waardoor je non-stop kan doorwerken. Daarnaast is het na 24 uur al volledig belastbaar, wat bij lijmmortel niet het geval is. Heb je op het einde van de dag product over, dan bewaar je het gewoon in plaats van het weg te gooien.

Ten slotte bespaar je ook op transportkosten én verlaag je de CO2-uitstoot. Één bus Foamtack komt qua rendement namelijk overeen met één zak cement of kleefgips. Als we dit vertalen naar hoeveel volume en gewicht dit bespaart tijdens transport, dan is de som snel gemaakt.

Lijmfoam

Vermijd koudebruggen bij na-isoleren

Als men gaat na-isoleren met harde isolatiepanelen, worden vaak pluggen gebruikt. Deze moeten echter perfect geplaatst worden, anders ontstaan er koudebruggen en verliest de isolatie een stuk van zijn waarde. Met Foamtack vermijd je koudebruggen en realiseer je een uitstekend thermisch en akoestisch isolatievermogen.

1001 toepassingen

Foamtack is bovendien een goede partner voor het isolerend verlijmen en monteren van inbouwdozen en wachtbuizen. De krachtige lijm houdt alles stevig op zijn plaats, en dankzij de lage na-expansie hoef je je geen zorgen te maken over het uitzetten van het schuim. Dit is eveneens het geval voor het plaatsen van vensterbanken en het afwerken van raam- en deurwerk. Dat bespaart weer een pak tijd in de afwerking!

Foamtack
www.tec7.com
Stand 1.E041