Een warmtepomp installeren was nog nooit zo eenvoudig

Artikel delen

Bij het installeren van een warmtepomp komt iets meer kijken dan bij een reguliere cv-ketel. Een installateur is daardoor meer uren kwijt per installatie, met als gevolg minder geïnstalleerde warmtepompen dan gewenst. Klanten zijn in sommige gevallen zelfs dezelfde kosten aan installatie kwijt als aan de warmtepomp zelf. Een makkelijk te installeren warmtepomp is dus een win-win voor zowel installateur als klant.

Warmtepomp, buitenunited

CV ketel eruit, warmtepomp erin!

De nieuwe warmtepompserie van Panasonic, de Aquarea L-serie, maakt gebruik van het natuurlijke koudemiddel R290, oftewel propaan. Dat is geen f-gas, met alle voordelen van dien. Daarnaast maakt het gebruik van slechts twee leidingen, waardoor het eenvoudig aan te sluiten is.

Bovendien maakt het R290-koudemiddel een cv-aanvoertemperatuur tot 75 °C mogelijk, zelfs met een buitentemperatuur van -10 °C. Het is daarom bijzonder geschikt voor renovatie en collectieve toepassingen waar een hoge temperatuur vereist is voor radiatoren. Het systeem kan gebruikmaken van de bestaande leidingen en radiatoren. Verduurzamen is daarom zonder ingrijpende aanpassingen of verbouwing mogelijk.

R290

Compact

Panasonic heeft recent de All-in-One units uit deze lucht-water warmtepompserie geïntroduceerd. Deze compacte systemen hebben een oppervlakte van slechts 598 x 600 mm. Door het lage geluidsniveau van de units zijn er tevens meer plaatsingsmogelijkheden dan met de oudere generatie warmtepompen. Door zijn afmeting kan de warmtepomp netjes worden opgesteld bij het andere witgoed zoals de koelkast of wasmachine.

Verder is in deze lijn een compacte, stijlvolle Bi-Bloc variant verschenen. Deze is eenvoudig te plaatsenn en in combinatie met een boiler kan hij eenvoudig een huishouden van warmte en warm tapwater voorzien.

Warmtepomp

Toezicht op afstand

Een andere manier om tijd te besparen is het gebruik van de Aquarea Service Cloud. Deze applicatie zorgt voor slimme besturing en monitoring van het energieverbruik en is beschikbaar voor installateurs en onderhoudsbedrijven. Zij kunnen zo realtime op afstand toezichthouden op de installaties. Het geeft de installateur toegang tot statistieken, geschiedenis en systeeminformatie.

De nieuwe Panasonic Aquarea L-serie warmtepompserie maakt het installateurs makkelijk én biedt vele voordelen aan de klant. Kortom, een win-win voor iedereen.

Panasonic
www.aircon.panasonic.eu