Transformatie kantoor naar woningen in Hengelo steeds zichtbaarder

Artikel delen

De komende maanden zijn er steeds minder steigers te zien op bouwlocatie Het Veem in Hengelo. Daar transformeert Van Wijnen het voormalig UWV-kantoor naar 93 appartementen en een commerciële plint. Momenteel is de ruwbouw in volle gang. Dit betekent dat het gebouw wordt dichtgemaakt. Zodra het gebouw volledig dicht is, wordt de buitengevel netjes afgewerkt en de aluminium kozijnen geplaatst.

Transformatie voormalig kantoorpand naar woningen in HengeloRemco Nijkamp, projectleider bij Van Wijnen, vestiging Eibergen vertelt: “Het dichtmaken van het gebouw verloopt per verdieping, we starten op de bovenste verdieping en eindigen op de begane grond. Gestaag verdwijnen dan de – nu nog benodigde- steigers en wordt het uiterlijk van het wooncomplex – aan de buitenkant – steeds zichtbaarder aan de Prinses Beatrixstraat. Zodra de buitenkant gereed is, gaan we aan de slag met de binnenkant van het complex”.

Met het realiseren van bijna honderd appartementen op een steenworp afstand van het NS station wordt voorzien in de grote vraag naar betaalbare woonruimte in de stad Hengelo en regio Twente. Er komen aan de spoorzijde achter het project ruim 400 zonnepanelen op een carport, met nog eens 100 panelen op het dak.