Uitbreiding circulair keteninitiatief met HVAC producten

Artikel delen

Na het succesvol inzamelen van oude pompen breidt Circopomp haar initiatief nu uit naar HVAC producten van de merken Flamco, IMI Hydronic Engineering en Spirotech. Oude HVAC producten worden hiermee een tweede leven gegeven, waarbij waardevolle materialen niet verloren gaan.

Inzamelbak

Jaarlijks komen er meer dan 1 miljoen pompen, 750.000 lucht- en vuilafscheiders, en honderdduizenden vlotterontluchters en afsluiters op de Nederlandse markt. Dit resulteert in miljoenen kilo’s oud HVAC-materiaal dat op Nederlandse stortplaatsen belandt, wordt verkocht aan het buitenland of zelfs wordt gedumpt.

Circopomp, het circulaire keteninitiatief voor HVAC-techniek, zamelt deze oude producten in, sorteert ze en geeft ze een tweede leven. Dit gebeurt door ze te reviseren, als de producten nog voldoen aan de wet- en regelgeving en de kwaliteitsnormen die door de aangesloten fabrikanten bepaald worden. Voldoet het gehele product hier niet meer aan, dan is het te gebruiken als onderdelen of als grondstoffen voor nieuwe producten te benutten.

Circopomp werd al ondersteund door vooraanstaande pompfabrikanten (Biral, Grundfos, KSB en Wilo), landelijke groothandels (Plieger, Rensa, Solar, Technische Unie en ThermoNoord) en vele nationale en lokale installatiebedrijven. Vanaf heden zijn dus ook  Flamco (Aalberts hydronic flow control), IMI Hydronic Engineering en Spirotech aangesloten.

“Door de uitbreiding van Circopomp met HVAC producten, maken we het de monteur in het veld nog eenvoudiger om producten in te leveren”, zegt René van Luijn, business manager bij Spirotech. “Dit vergroot niet alleen de acceptatie en deelname op de werkvloer, maar draagt ook bij aan vergroting van de retourstromen naar onze fabrieken”

SROI (sociaal rendement op investering)

Binnen de Circopomp HVAC keten speelt de sociale werkplaats een cruciale rol bij het verankeren van sociaal rendement op investeringen (SROI). Niet alleen worden hier de verzamel- en sorteerwerkzaamheden uitgevoerd, maar worden mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt ook opgeleid. In een tijd waarin er een schrijnend gebrek is aan technisch personeel schept dit vele mogelijkheden binnen de branche.

Meer informatie: https://circopomp.nl