Infraroodverwarming als hoofdverwarming

Artikel delen

Het algemene beeld is dat infraroodverwarming slechts bijverwarming is en niet geschikt zou zijn als hoofdverwarming. Dit beeld is voor 99% terecht. ‘Maar, FirTec+ infraroodverwarming is dermate efficiënt dat het zich al talloze keren bewezen heeft als hoofdverwarming’, aldus Roy Perotti van de Nederlands producent Dutch Infrared Heating.

Brouw in een veld met zonnebloemen

‘We onderscheiden ons door het leveren van kleine, efficiënte infraroodpanelen met een zeer groot warmtebereik. Stralingswarmte verspreidt zich zelfs horizontaal, onder een hoek van 170°. Eén FirTec+ infraroodpaneel van 1300 watt, passend in een standaard systeemplafond, verwarmt maar liefst 20-30 m²’, vertelt Roy. Roy gaat verder: ‘De investering is in principe eenmalig, want FirTec+ heeft geen slijtagedelen én degradeert niet. Onze klanten ervaren, naast een prettige warmte, een gemiddelde kostenbesparing van 40% op hun jaarlijkse energierekening.’

E.e.a. is bevestigd door een 2-jaar durend onafhankelijk onderzoek “IR-Bau” van de Duitse overheid. Onderzocht werden de totaalkosten en Co2 uitstoot van een lucht-water warmtepomp versus die van infraroodverwarming i.c.m. een elektrische boiler, oftewel als hoofdverwarming. 5 van de 7 geteste merken infraroodpaneel vielen door de mand; niet krachtig genoeg, achterzijde slecht geïsoleerd, etc.

De belangrijkste conclusies:

  • Infraroodverwarming 6%  per jaar voordeliger bij 1360 m² te verwarmen vloeroppervlakte.
  • Infraroodverwarming 15%  per jaar voordeliger bij 600 m² te verwarmen vloeroppervlakte.
  • Infraroodverwarming 23%  per jaar voordeliger bij 200 m² te verwarmen vloeroppervlakte.
  • Co2 uitstoot 35% lager met infraroodverwarming, indien werkend op groene stroom.

Roy sluit af: ‘Kortom, FirTec+ infraroodverwarming biedt veel mogelijkheden!’

Dutch Infrared Heating
dutchinfraredheating.nl
Stand: 1.E048