In de spotlight

Artikel delen

Een keuken van zonnebloempitten en rietsuiker

“Hoe verminderen we onze CO2-uitstoot en worden we minder afhankelijk van fossiele grondstoffen?” Met die vraag startte Bruynzeel Keukens zo’n vier jaar geleden zijn zoektocht naar een duurzame keuken. Er werden verschillende materialen bedacht, onderzocht en getest. Een geschikt kant-en-klaar product bleek er niet te zijn, maar door het samenbrengen van de juiste leveranciers, is er nu een antwoord: Circo. Een biobased keuken gemaakt van organische, hernieuwbare grondstoffen afkomstig van reststromen. En klaar om op grote schaal geproduceerd te worden.

Een keuken van zonnebloempitten en rietsuiker

Circo heeft een kern van MDF dat is gemaakt van 100% herwonnen hout. Dat betekent dat er geen bomen voor worden gekapt, maar resthout zoals takken en kromhout wordt gebruikt. De houtvezels worden gebonden met een nieuwe, plantaardige binder. Deze wordt gemaakt van restromen van zonnebloempitten en koolzaad uit de landbouw- en voedingsindustrie.

Het resultaat is een biologisch afbreekbaar MDF dat bij de productie 20% minder CO2 uitstoot.

Biobased HPL

Circo heeft een biobased HPL-toplaag, gemaakt van kraftpapier, afkomstig van naaldbomen en een hars op basis van suikerrietrestanten. Volledig hernieuwbaar en CO2-neutraal geproduceerd. En omdat het geen fossiele grondstoffen bevat, is Circo vrij van formaldehyde en fenolen. Dus een betere, gezondere leefomgeving.

Een keuken van zonnebloempitten en rietsuiker

Kantenband uit reststoffen

Ook aan het kantenband is gedacht. Deze bestaat namelijk voor 50% uit gerecyclde, post-industriële grondstoffen. Hiermee wordt de CO2-uitstoot substantieel verlaagd.

Zet met Circo de volgende stap naar een 100% circulaire economie.

Bruynzeel Keukens
www.bruynzeelkeukens.nl/biobased

RenovatieTotaal