Installatiebedrijf Homij in andere handen

Artikel delen

De VolkerWessels-bedrijven Visser & Smit Hanab, VW Telecom en Homij Technische Installaties zijn verkocht aan investeringsmaatschappij Triton. Het is onderdeel van de wijziging van de strategie bij VolkerWessels. Daarbij wil het bedrijf zich focussen op zijn activiteiten in de bouw & vastgoedontwikkeling in Nederland en Duitsland en zijn infrastructuuractiviteiten in Nederland, Groot-Brittannië en Noord-Amerika.

De nu verkochten bedrijven zijn actief op het gebied van duurzame en digitale oplossingen van energie- en nutsvoorzieningen, connectiviteit en gebouwinstallatiediensten. Het bedrijf is aanwezig in heel Nederland en heeft 3.100 medewerkers.

Triton is geen onbekende in Nederland, want het heeft ook een meerderheidsaandeel in technisch dienstverlener Unica.

Deze overname is nog wel afhankelijk van het advies van de centrale ondernemingsraad van VolkerWessels en de gebruikelijke goedkeuringen van toezichthouders. Andere voorwaarden van de overname worden niet bekendgemaakt. De verwachting is dat overname definitief wordt afgerond in het derde kwartaal van 2024.