Nieuwe benadering van gevelbekleding: ontdek de kracht van natuursteen

Artikel delen

In de dynamische wereld van architectuur en design, waar duurzaamheid en esthetiek samenkomen, introduceert CladX een revolutionaire benadering van gevelbekleding. Als pionier in geavanceerde bouwmaterialen verenigt CladX de kracht van natuursteen met innovatie en de natuur.

Gevelbekleding van natuursteen

Geïnspireerd door de schoonheid van natuurlijke landschappen, van de robuuste Svartifoss in IJsland tot de majestueuze granieten kliffen van Yosemite, streeft CladX ernaar om de grenzen van traditionele architectuur te verleggen. Dit leidt tot een nieuwe standaard voor esthetische duurzaamheid.

Het materiaal voor elk project

CladX is gemaakt van een innovatief composiet van vezelversterkt mineraal, afgewerkt met natuurlijk graniet. Dit resulteert in een esthetisch aantrekkelijk en duurzaam product. De ongekende sterkte en weerstand tegen verkleuring garanderen een lange levensduur met minimaal onderhoud. Of het nu gaat om subtiele accenten of opvallende gevels, CladX biedt de basis voor innovatieve en inspirerende architectuur.

Gevelrenovatie

CladX is ook ideaal voor gevelrenovatie. In combinatie met de aluminium Grad®-rails heeft het product een dikte van circa 4 cm en voldoet het aan een hoge brandklasse, waardoor bestaande gevels prachtig gerenoveerd kunnen worden. Het biedt een hoogwaardige oplossing met snelle montage. Het systeem is eenvoudig te monteren op een aluminium Grad® rail, waarbij de CladX stroken zonder metsel-, lijm- of voegwerk onder alle weersomstandigheden vastgeklikt kunnen worden.

Ongeëvenaarde brandveiligheid

Veiligheid is een topprioriteit in elk bouwproject. CladX voldoet aan de hoogste normen van brandveiligheid, geclassificeerd als brandklasse B volgens NEN EN 13501-1. Dit waarborgt de veiligheid van zowel structuren als bewoners, waardoor CladX een verantwoorde keuze is voor ieder project.

CladX
www.cladx.eu