A 1 Facade steenstripsysteem met isolatie van minerale opbouw

Artikel delen

Steeds vaker worden in renovaties en nieuwbouw isolerende steenstripsystemen gebruikt. Vooral bij het renoveren van jaren 60 en 70 woningen zijn steenstrips populair. Het A1 isolatiesysteem met steenstrips van Brickworld is voor dergelijke renovaties een interessante keuze. Belangrijkste punten waarin dit systeem van Brickworld zich onderscheidt zijn: onbrandbaar, geen rookontwikkeling en de dampopen structuur.

In de concurrerende markt van steenstrips worden veel systemen van geperste isolatie voorzien, zoals XPS, EPS en PUR. Deze kennen vooral een hogere thermische waarde, maar zijn wel brandgevoeliger. In het A1 Facade Isolatiesysteem van Brickworld wordt isolatie van minerale opbouw gebruikt. En hoewel de thermische waarde van dit systeem iets minder is, blijkt het vooral een veiliger product. Bij brand worden hitte en vuur niet overgedragen en is er zelfs geen enkele rookontwikkeling. Het systeem doorstaat gemakkelijk temperaturen van 1000 tot 1200 graden Celsius. Daarmee is het systeem veilig en interessant voor renovatieprojecten van bijvoorbeeld kantoren, scholen, zorgcomplexen en kinderopvang in te renoveren oudere stadswijken.

Ook de akoestische waarde is vele malen beter dan vergelijkbare systemen op basis van kunststof isolatie. Dat maakt dit steenstripsysteem ideaal voor renovaties van jaren 60 en 70 woningen van bijvoorbeeld woningcorporaties. Een andere toegevoegde waarde van Brickworlds A 1 Facade systeem past ook in deze woningen. Het A1 systeem heeft namelijk een dampopen structuur, waardoor het de ventilerende werking van de spouwmuur overneemt. Daarmee wordt schimmelwerking voorkomen, mocht er vocht in de muren komen of achter de isolatie. En dat is iets wat in dergelijke naoorlogse woonwijken nog wel eens het geval is.

Brickworld A 1 Facade Substantial & Traditional
www.brickworld.nl