Een gepolijste betonvloer, het alternatief voor coating!

Artikel delen

In de eerste plaats een functionele, onderhoudsvrije vloer. Daarnaast een fraaie uitstraling, tot en met het niveau van luxe hoogglansafwerking als dat voor een opdrachtgever belangrijk is. En voorts de meest duurzame en milieuvriendelijke vloeroplossing, wat bijdraagt aan ambitieuze milieuscores. De HiPERFLOOR™ van Husqvarna die contractpartner W.V.L. Floor Solutions in Nederland aanbrengt, omvat veel voordelen. “Ja, en ook nog eens een stuk voordeliger dan een vloer waarbij je gedurende de levensduur verschillende keren een nieuwe coating moet aanbrengen.”

Steven Tolhoek, Sales Manager bij W.V.L. Floor Solutions in Zennewijnen, spreekt van een vloer waarvan het betonoppervlak via slijpen, polijsten en nabehandeling zodanig is veredeld, dat de vloer tientallen jaren onderhoudsvrij kan functioneren. “Zonder coating die veelal een zwakke schakel in de levensduur van veelgebruikte vloeren is. Kijk ook naar de honderden liters coating die daarbij worden gebruikt. Als wij coating verwijderen, gaat het naar het chemisch afval! De HiPERFLOOR™ is een alternatief zonder benodigde coating. Het is de meest rendabele en duurzame vloeroplossing die wij als specialist in betonwerk zijn tegengekomen.”

Expertise bundelen

Husqvarna, internationale marktleider in diamantgereedschappen, levert niet alleen producten als vloerslijpmachines, maar vanuit de aanwezige expertise tevens complete systemen voor betonvloeren. Steven Tolhoek: “Zij zijn allround specialist en hebben een vloeroplossing ontwikkeld die nu in Nederland snel aan belangstelling wint. Wij op onze beurt zijn sinds 2004 actief in het slopen, zagen en boren van beton en hebben de laatste jaren ons vakmanschap uitgebreid naar betonvloeren. Als ‘certified contractor’ van Husqvarna zijn wij vorig jaar begonnen in Nederland met het aanbrengen van de HiPERFLOOR™.

Het mooie is dat je daarmee expertise bundelt. Wij weten bijvoorbeeld dat er nog het nodige werk in een bestaande betonvloer zit, met zaken als scheuren, onregelmatigheden, instortvoorzieningen, kabels en leidingen, noem maar op. Er moet bij bestaande vloeren meestal het nodige aan reparaties plaatsvinden. En net als bij nieuwe vloeren is het van belang wat de opdrachtgever wil en hoe de vloer wordt gebruikt. Voeg daar een uitgebalanceerd en gegarandeerd procedé/systeem, de juiste grondstoffen en brede range aan perfecte machines aan toe en die opdrachtgever krijgt een hoogwaardig eindresultaat. Met keuze uit vier typen afwerkingen basicfloor, industrial finish, commercial finish en premium finish, alsmede de mogelijkheid van twee nabehandeling om de betonvloer vloeistofdicht te maken (probleemloos reinigbaar met 200 bar stoomdruk) en/of de vloer een kleur te geven. Altijd op basis van een pure betonvloer, zonder kostbare coating die in de praktijk regelmatig niet blijkt te voldoen door het intensieve gebruik.”

Probleemloos

Misschien kent u het wel: craquelé van de coating, doffe plekken, zichtbare bandensporen omdat de coating nog niet goed was gedroogd en de weekmakers van band en coating op elkaar reageren. “Het aardige van ons systeem is dat die betonvloer er vaak toch ligt. Beton is namelijk het meest gebruikte materiaal als basis voor vloeren. Dan kun je de vloer afwerken met coating, vloertegels, laminaat of vloerbedekking, maar onze polijstbewerking/nabehandeling levert een vloer op die jaren en jaren probleemloos meegaat. Bestand tegen slijtage, stroef, makkelijk schoon te maken, geen kleurverschil, met hoge reflectie zodat het lichtvermogen omlaag kan etc. Bij de aanleg ook nog stofvrij en zonder lange drogingstijd. Het bedrijf kan gewoon doordraaien als wij de vloer fasegewijs aanpakken.”

Wat klant wil

Husqvarna en W.V.L. benadrukken bij opdrachtgevers en vastgoedbeheerders dat dit type vloer op langere termijn goedkoper uitpakt. De Sales Manager: “Met de jaren ga je verdienen omdat de vloer nauwelijks onderhoud vergt. Geen vervanging van coating of iets dergelijks. En geen stilleggen van de werkzaamheden omdat een vloer 24 uur moet drogen. Het is een zeer aantrekkelijk alternatief voor gangbare typen bedrijfsvloeren. Je ziet dat Nederland dit ontdekt. Het ene moment zit ik in een magazijn, dan in een winkelcentrum, autoshowroom, op een luchthaven, bij een chemisch productiebedrijf dat vloeistofdichte vloeren wil, echt heel uiteenlopende bedrijven. Het systeem is geschikt voor particuliere woningen, maar daar richten wij ons (nog) niet op. Je zit met brede, zware schuurmachines en de noodzaak van krachtstroom en dat is in een woning minder makkelijk werken. Juist voor het bedrijfsleven is dit een hoogwaardige en betaalbare oplossing. Nogmaals, in elk resultaat dat de klant wil. Deze kan zijn wensen qua hardheid, bestendigheid, stroefheid, functionaliteit en glans/lichtreflectie allemaal gehonoreerd zien.”

Informatie: wvlfloorsolutions.nl

Met dank aan innovatieve vloerslijpmachine

Er worden diverse machines ingezet bij het realiseren van een HiPERFLOOR™ in een stof-arm proces. Met name de Husqvarna PG 680 RC is daarbij een uitkomst. Het is een vloerslijpmachine met afstandsbediening voor betonvloeren, voorzien van een unieke trilfunctie en de Dual Drive Technology™. In vergelijking met standaard vloerschuurmachines biedt deze RC-versie een aanzienlijk hogere productiviteit en betere resultaten, een betere ergonomie en moeiteloos vervoer van en naar de werkplek. Doordat de machine kan blijven draaien tijdens het voorbereiden op het verwisselen van hulpstukken en het afstellen van slangen, enzovoorts, kunt u veel tijd besparen. Met zijn schuurbreedte van 680 mm past deze machine met gemak door een standaard deur. Deze machine leent zich uitstekend voor industriële toepassingen zoals voorbereiden en repareren van betonvloeren en voor alle polijst- en schuurtoepassingen, zowel nat als droog.