Hoogwaardige coating voor gekleurde kunststof kozijnen

Artikel delen

Op zoek naar een professionele gekleurde coating voor kunststof kozijnen? Zoek dan niet verder: de Oostenrijkse verf- en lakproducent ADLER heeft namelijk de watergedragen 2K-coating Polycolor 2K SQ voor pvc-kozijnen ontwikkeld. Deze coating wordt gekenmerkt door een hoge hardheid en een goede krasbestendigheid. “In tegenstelling tot folies of gekleurd kunststof verkleurt het oppervlak bovendien niet, is een zeer lange houdbaarheid gegarandeerd en kan het kozijn heel gemakkelijk worden schoongemaakt”, licht Leon Cremers, directeur van ADLER Benelux, toe. Met de toevoeging van de verharder Aqua-Hardener PRO blijven kozijnen vervolgens ook op de lange termijn als nieuw.

Coating

Volop mogelijkheden

Polycolor 2K SQ is eenvoudig te verwerken en biedt gebruikers volop mogelijkheden – want de lak is verkrijgbaar in vrijwel elke kleur, of het nu om RAL of NCS gaat. Door het toevoegen van verschillende pasta’s zijn zelfs gestructureerde oppervlakken mogelijk. Bovendien kan de lak worden uitgerust met een speciale anti-heat-functie, waardoor de oppervlaktetemperatuur bij direct zonlicht aanzienlijk wordt verlaagd. Hierdoor wordt vervorming voorkomen.

Open pottijd van meer dan acht uur

Polycolor 2K SQ kan worden gebruikt in combinatie met de Aqua-Hardener PRO van ADLER. Normaal gesproken hebben dergelijke 2K-coatings echter één groot nadeel: de beperkte open pottijd. De verwerkingstijd is namelijk vaak slechts twee uur of korter. Dat geldt niet voor Aqua-Hardener PRO; deze heeft namelijk een open pottijd van meer dan acht uur. “Door deze nieuwe verharder kunnen de verwerkers veel flexibeler werken,” zegt Cremers. Met de open pottijd van meer dan acht uur kunnen de 2K-coatings namelijk de hele werkdag lang worden gebruikt, terwijl verwerkers de lak en de verharder voorheen elke twee uur opnieuw moesten mengen.

ADLER
www.adler-verven.nl