In de spotlight

Artikel delen

Hét adres voor milieuvriendelijke coatings

Een onmisbaar onderdeel van veel renovatieprojecten is een lik verf: gevels en muren moeten worden geschilderd, deuren en kozijnen gecoat. De Oostenrijkse verf- en lakproducent ADLER geldt sinds jaar en dag als hét adres voor kwalitatieve en milieuvriendelijke coatings voor deuren, kozijnen, gevels, binnen- en buitenmuren en meubels. Daarnaast vinden schilderprofessionals bij ADLER een keur aan professionele verf- en lakbenodigdheden.

Aanbrengen coating

Pionier

Van lakken, oliën en beitsen tot verven, wassen en lazuren: ADLER beschikt over een breed productassortiment voor de professionele oppervlaktebehandeling van hout. Een belangrijke pijler van het assortiment zijn watergedragen lakken. Meer dan twee derde van alle ADLER-producten wordt op waterbasis geproduceerd; vele daarvan met een groot aandeel natuurlijke en duurzame grondstoffen. “ADLER is een pionier op het gebied van milieuvriendelijke laksystemen en houdt zich al decennia bezig met de ontwikkeling van watergedragen lakken”, aldus Leon Cremers, directeur van ADLER Benelux in Heeze. “Met deze expertise zijn wij het juiste adres wanneer het gaat om de duurzame bescherming van hout.” Dat laat ook het green assortiment van ADLER zien, dat uitsluitend bijzonder duurzame coatings bevat. Alle producten in dit assortiment hebben een uitstekende ecologische balans en een laag VOC-gehalte. Daarnaast bevatten ze geen giftige stoffen en stoffen die gevaarlijk zijn voor het milieu.

Professionele verf- en lakbenodigdheden

Om al deze producten op de juiste manier aan te brengen, zijn verschillende toebehoren nodig. Schilderprofessionals hebben bij ADLER daarom de keuze uit een keur aan professionele verf- en lakbenodigdheden. In het assortiment zijn onder andere verschillende professionele spuitapparaten inclusief toebehoren te vinden, net als allerlei schuurapparatuur en -middelen. Ook worden er diverse polijst- en reinigingsmiddelen en afdichtmiddelen en kits verkocht. Uiteraard vinden professionals bij ADLER een breed pallet aan kwasten, spatels, borstels en lakrollen. Ook allerlei hulpmiddelen en artikelen voor reparatie en onderhoud mogen niet ontbreken. Tot slot verkoopt ADLER ook werkkleding en beschermende producten.

Enkele coatings producten van ADLER

Doelgerichte service

ADLER werd in 1934 opgericht door Johann Berghofer; vandaag de dag is het Oostenrijkse familiebedrijf in handen van de derde generatie. Elk jaar verlaat 21.000 ton lak de fabriek in Schwaz (Tirol). Klanten uit de Benelux kunnen sinds 2018 terecht bij ADLER Benelux in Heeze. “Met kleurstalen, technisch advies en praktijkgerichte trainingen bieden we onze klanten doelgerichte service”, vertelt Cremers. “We streven ernaar hen niet alleen te voorzien van hoogwaardige houtbeschermingsmiddelen, maar willen hen ook als servicepartner terzijde staan.”

ADLER
www.adler-verven.nl

RenovatieTotaal