Functionele en duurzame dakbanen

Artikel delen

De ruimte op daken wordt steeds meer benut voor meerdere doeleinden, denk aan tuindaken, parkeerdaken, energiecentrales gevormd door diverse zonnepaneelsystemen en waterbufferingsdaken. Het is allemaal niet meer weg te denken in de dakenwereld.

Buiten dat Derbigum daken geschikt zijn voor diverse doeleinden, zijn de daken ook nog eens duurzaam. Een Derbigum dakbaan heeft een bewezen levensduur van 40 jaar en na die bewezen levensduur zijn de Derbigum-dakbanen 100% recyclebaar.
Na het inzamelen van snijresten, productieresten en oude dakbanen wordt alles in de fabriek vermalen tot fijnere granules. De volgende stap is het zuiveringsproces, waarbij stof, metalen residuen en andere elementen worden verwijderd. Als dit is gebeurd, vindt de productie van de nieuwe bitumengrondstof plaats; deze grondstof heet Derbitumen. Derbitumen wordt onder andere gebruikt in de productie van de NT producten van Derbigum.
Derbigum NT is de meest duurzame milieukeuze die er op het gebied van dakbedekking te kiezen is. Het product behoort vanuit milieuoverwegingen tot de milieutechnische top en verdient daarom het DUBOkeur. Derbigum NT scoort allereerst goed, doordat de materialen een lange levensduur hebben van 40 jaar, maar met name door het hoge percentage gerecyclede content.
Door de ruimte op uw dak optimaal te benutten, groen en circulair te denken maken we samen de wereld een stukje beter!

Derbigum
www.derbigum.nl