Comfortabel en veilig ventileren in klaslokalen

Artikel delen

Het belang van voldoende frisse lucht en goede ventilatie is nog nooit zo duidelijk aanwezig geweest als nu. Helaas heeft een groot deel van de scholen de ventilatie niet voldoende op orde. Gelukkig is Orcon gespecialiseerd in standaard ventilatieoplossingen, die naadloos passen in ieder klaslokaal.

pandDe zeer compacte warmteterugwinsystemen (WTW) van Orcon zijn bij uitstek geschikt voor toepassing in bestaande scholen, dankzij de geringe inbouwhoogte en de uiterst geluidsarme werking. De Orcon WTU is geschikt voor ieder klaslokaal en zorgt op een zeer energiezuinige wijze voor voldoende schone en frisse lucht. Dankzij de enthalpie warmtewisselaar is ook de vochtregulering in een klap voor elkaar. Hierdoor wordt het binnenklimaat aanzienlijk verbeterd, en is er minder kans op droge, muffe lucht. Door het toevoegen van een pollenfilter en CO2-sensor is de ventilatie tevens conform Frisse Scholen Klasse B.

Door gebruik te maken van de CO2-sensoren wordt de luchtkwaliteit constant gemeten en stuurt het ventilatiesysteem automatisch bij. Iedere school is anders waarbij specifieke kennis, ervaring en inzicht van belang zijn om tot het beste systeemontwerp en een juiste productkeuze te komen. Orcon biedt opdrachtgevers, adviseurs en installateurs graag advies en ondersteuning van ontwerp tot uitvoering.

Orcon vindt dat iedereen moet kunnen genieten van gezonde lucht. Daarom ontwikkelen we sinds 1970 met en voor de markt, kennis en technologieën voor het creëren van een buitengewoon binnenklimaat waarin mensen op een gezonde, comfortabele, energiezuinige en betaalbare manier kunnen wonen, werken en leren. Frisse buitenlucht naar binnen brengen, dat is wat Orcon drijft. Zo stil, zuinig, gezond en comfortabel mogelijk.

Orcon
www.orcon.nl