In de spotlight

Artikel delen

Monumentale panden isoleren met EnerSaver raamfolie

Last van koudeval (tochtgevoel)? Verlaat veel warmte het gebouw via de muren en het dak? En rijst de energierekening de pan uit? Een niet goed geïsoleerde ruimte verliest ook via de beglazing veel warmte. Monumentale panden vragen veel onderhoud, het isoleren ervan kan een uitdaging zijn. Het vervangen van glas is waarschijnlijk het eerste waar je aan denkt. Maar dat mag vaak niet en is ook een dure oplossing. Maar hoe krijg je het wel comfortabel warm en bespaar je tegelijkertijd energie? Onze EnerSaver raamfolie maakt eenvoudig isoleren mogelijk.

hugo de jonge

Isolerende raamfolie

Het grote voordeel van isolerende raamfolie is dat het hele jaar door werkt. In de winter blijft de warmte binnen en in de zomer blijft het langer koel. De folie heeft een hoog isolerend vermogen waardoor de verwarming niet continu aan hoeft te staan. Het tochtgevoel is weg en je krijgt er een comfortabele warme ruimte voor terug. Maar liefst 92% van de stralingswarmte wordt gereflecteerd. Dit resulteert niet langer in onnodige stookkosten en je draagt je steentje bij aan een beter milieu! Het isoleren van monumentale panden is nog nooit zo eenvoudig geweest. Niet alleen bij enkelglas, maar ook bij dubbelglas heeft isolerende raamfolie direct effect.

40% meer isolatie en 5 jaar garantie

  • 92% van de stralingswarmte wordt gereflecteerd
  • 40% meer isolatie
  • Zonwerend effect in de zomer
  • Vermindering schitteringen en reflecties
  • Scherfbindend & inbraakvertragend
  • Terugverdientijd vanaf 3 jaar
  • 5 jaar garantie, 20 jaar functionele levensduur

Raamfolie alternatief vervanging monumentaal glas

Veel panden zijn tegenwoordig voorzien van dubbelglas. Echter is het niet voor alle panden mogelijk om enkelglas met HR++glas te vervangen. Dit is vaak het geval bij monumentale panden.
Raamfolie is dan een praktisch alternatief. Het is even effectief als vervanging van glas en kan zelfs zonder ingrijpende verbouwing gemonteerd worden. Gemiddeld wordt de isolatiewaarde van het glas met 40% verbeterd.

hybride warmtepompTen slotte zorgt de raamfolie voor een ongewijzigd aanzicht. Isolerende raamfolie is namelijk praktisch onzichtbaar. De raamfolie zorgt voor een preventieve werking en werkt elk moment in het jaar. Als beheerder van een monumentaal pand bespaar je op energiekosten en is er altijd een ideale binnentemperatuur binnen.

Verhoog comfort, verlaag kosten.

Meer informatie? Kijk op onze website https://reflectglasfilm.nl/filmtypen/isolerende-raamfolie/

RenovatieTotaal