In de spotlight

Artikel delen

Software-op-maat vergemakkelijkt werk in schilders- en bouwbranche

Calculeren, offreren en factureren kan een stuk eenvoudiger met de Easysisprogramma’s van Softstar. Deze worden in nauwe samenwerking met de gebruikers ontwikkeld. Doordat alle programma’s gebruik maken van dezelfde database is het mogelijk om elk pakket afzonderlijk of gecombineerd te gebruiken. En dat merken de klanten van Sofstar.

software

Calculeren

Met Easysis Voorcalculatie maakt u eenvoudig duidelijke calculatie, offertes en meetstaten. Het programma bevat een prijsopbouw voor vaste prijzen als het tijdnormenboek voor schilderwerkzaamheden en het basisverfbestek. Alle prijzen, tijden en materialen kunnen eenvoudig en snel aangepast worden en opgeslagen in een eigen sjabloon. ”De software van Softstar is gebruiksvriendelijk en heel uitgebreid. Het maken van offertes en facturen gaat hierdoor een stuk eenvoudiger en vooral ook sneller”, zegt Michael Retzema van Retzema Schilderwerken in Leiden

Projectbewaking

Met Easysis Nacalculatie kunt u uw project van het begin tot het einde volgen. Alle gebruikte uren en materialen kunt u invoeren. Uw werknemers kunnen via een App op locatie uren en materialen invoeren, zodat u op kantoor alleen nog de uren hoeft te controleren en verwerken in de loonadministratie. “Doordat de jongens zelf de uren invoeren, hierdoor heb ik realtime overzicht hoe mijn werken ervoor staan,” vertelt John van Kleef van Schildersbedrijf J. van Kleef & zoon

Werkbonnen

Heb je meerdere werken per dag of per week, dan is deze app ideaal. Je kunt de werken inplannen per werknemer. Via je smartphone heb je inzichtelijk waar je vandaag moet zijn. Dus de papieren werkbonnen zijn verledentijd.
Zowel reistijd, werkuren als pauze kunnen eenvoudig door middel van een stopwatch functie worden geregistreerd. Is de klus afgerond, tekent de klant digitaal de werkbon en kun je opweg naar de volgende opdracht.
Op kantoor zien ze dat de werkbon is afgehandeld en kan de factuur direct gemaakt worden. Ook wijzigingen op de planning zijn realtime inzichtelijk. “Er raken geen briefjes meer kwijt, geen onnodig heen en weer rijden, altijd weten waar je naartoe moet”, zo ervaart Peter van Fulpen HPR schilders.

Factureren

Eenvoudig en snel een factuur maken kan met dit programma. Daarnaast krijgt u duidelijke overzichten van uw omzet, het betalingsgedrag, openstaande nota’s etc. Met een druk op de knop verstuurt u de factuur als PDF of E-factuur. “Het is nu zelfs prettig om mijn rekeningen te betalen!”, aldus Theo Schumacher van Theo Schumacher Meesterschilders

Softstar B.V.
www.softstar.nl

RenovatieTotaal