Vastgoedinspectie: onderhoud is maatwerk

Artikel delen

De training Vastgoedinspecteur van Savantis leidt je op om de juiste analyses te doen en dit te vertalen naar maatwerk onderhoudsadviezen.

Schrijf je direct in op www.savantis.nl/product/vastgoedinspecteur.

Onderhoud van vastgoed begint altijd bij de basis: het inspecteren van een gebouw om te komen tot het juiste uitvoeringsplan. Een gedegen plan dat het uitgangspunt vormt voor de ingrepen tijdens de komende onderhoudsintervallen, zorgvuldig gepland in een vastgestelde periode. Het resultaat van zo een inspectie wordt vastgelegd in een technisch inspectierapport. Hierin staan de bouwkundige bouwdelen, het aangebrachte schilderwerk en de geconstateerde gebreken. Ook worden er scenario’s voor het onderhoud benoemd. Anders gezegd, de kwaliteit van de inspectie bepaalt direct de kwaliteit van het onderhoud. Onderhoud is maatwerk.

Met een goede inspectie zijn faalkosten te voorkomen en andersom: zonder goede inspectie ontstaan er faalkosten en verliezen we de grip op het rendement van onderhoud.
Zorgvuldig inspecteren van vastgoed draagt bij aan het minimaliseren van faalkosten en het leveren van kwaliteit (RGS). En daar is veel kennis voor nodig. Van de werking van verf, het herkennen van verfgebreken, de eigenschappen van verschillende ondergronden en van bouwkundige detailleringen.

Savantis biedt een toonaangevend pakket aan vaktechnische opleidingen. In 2021 kan een groot aantal Savantis trainingen bovendien kosteloos gevolgd worden door medewerkers uit de bedrijfstak schilders-, afwerkings- en glaszetbedrijven dankzij de subsidieregeling via Mijn Carrière. Kijk op savantis.nl/trainingen voor meer informatie.

Savantis
www.savantis.nl