Meerlaagse folie zorgt voor goede en gezonde vloerisolatie

Artikel delen

In veel woningen of kantoren ontbreekt een goede vloerisolatie. Duofor biedt kwalitatief hoogstaand isolatiemateriaal van YBS insulation om uw vloer goed, gezond én praktisch (na) te isoleren. YBS SuperQuilt is een meerlaagse folie die naast warmteverlies door geleiding en convectie ook het verlies door straling aanpakt. De buitenste lagen zijn voorzien van echte aluminiumfolie. De folie zorgt daardoor voor een hoge isolatiewaarde.

kruipruimte

Erik Kok van Duofor: “SuperQuilt is uiterst geschikt om vloeren warm en comfortabel te houden in de winter. Afhankelijk van de toepassing is met dit product een R-waarde mogelijk van ruim 5,7 m2K/W (CE-ETA 20/0545 V2). Door het (na)isoleren met deze folie bespaart een woning- of gebouweigenaar al gauw 30% energie.”

Ook in kruipruimtes met minder hoogte – minimaal 35 cm hoog – is de isolatiefolie goed aan te brengen. “De folie is oprolbaar of opvouwbaar en is daardoor zelfs in de kleinste kruipruimten eenvoudig toe te passen onder zowel houten als betonnen vloeren. De deken wordt boven de grond op lengte gemaakt, waarna deze tegen de vloerbalken met RVS nietjes wordt bevestigd. Onder een betonnen vloer worden eerst klosjes of latten van minimaal 50 mm aangebracht.”

Kok benadrukt nog een aspect van de praktische verwerking: “In tegenstelling tot een aantal chemische of wolachtige isolatieproducten is het gebruik van SuperQuilt een gezonde manier van isoleren. Tijdens het aanbrengen zijn geen beschermende maatregelen nodig. Ook hoeft het zandbed niet eerst te worden afgedekt. Kijk op onze website voor de toepassingsmogelijkheden van dit product voor dak, wand en vloer.”

Duofor
www.duofor.eu