In de spotlight

Artikel delen

Monumentaal schoolgebouw in Bussum 100% naadloos geïsoleerd

Goede isolatie brengt warmte, comfort én bespaart geld. Hoe beter een gebouw geïsoleerd is, des te minder warmte er verloren gaat langs het dak, de vloer en de buitenmuren. Daarom kiezen steeds meer partijen voor Icynene. Met Icynene ben je namelijk verzekerd van 100% naadloze isolatie zonder naden en kieren. Een mooi voorbeeld daarvan is de Juliana Daltonschool in Bussum. Deze is in opdracht van aannemer Van Dillen Bouw door Isolatie.com volledig voorzien van een warme winterjas.

Het bijzondere van dit project is dat er voor het gehele monumentale pand maar voor één isolatieproduct is gekozen, namelijk: Icynene Light schuimisolatie. Icynene is een watergeblazen, dampopen isolatieschuim met erg goede thermische en akoestische prestaties. Daarnaast is het een uitermate milieuvriendelijk isolatieproduct.

In vergelijking met traditionele isolatiematerialen, waarbij koudebruggen kunnen ontstaan, is dit bij Icynene niet het geval. Met andere woorden, dit product isoleert 100% naadloos.

Andere eigenschappen van Icynene zijn:

  • Krimpt niet
  • Makkelijk verwerkbaar en bewerkbaar
  • Dampopen
  • Gecertificeerd door SKG-IKOB

 

Alle hoeken, naden en kieren van het dak zijn naadloos in geschuimd met isolatieschuim. Bij een gespoten dikte van 23 cm, wordt een RD-waarde bereikt van boven de 6.0. Daardoor voldoet dit systeem aan de nieuwbouweisen voor daken. Van Dillen Bouw: “Even blazen, en de oude spantenkap is geïsoleerd met Icynene. Zo makkelijk als het klinkt, zo lijkt het ook echt te gaan. Maar daar gaat wel wat innovatie aan vooraf.”

Wandisolatie

Door het ontbreken van een spouwmuur, was het niet mogelijk om de muren te isoleren met bijvoorbeeld wol of EPS parels. Maar dat betekent niet dat de wanden on-geïsoleerd zijn gebleven! De binnenwanden zijn namelijk met hetzelfde isolatiemateriaal gesprayd. Ook de wanden zijn hierdoor naadloos en luchtlek vrij geïsoleerd. Van Dillen Bouw: “Op een andere manier denken met bewezen technieken. Dat is innoveren.“

De gehele schil van het schoolgebouw is op deze manier 100% naadloos geïsoleerd met Icynene, zowel het hellend dak, de kruipruimtes en de gevels aan de binnenzijde van het gebouw.

Investeer in een duurzame schil!

Wil jij een woning of pand verduurzamen en/of renoveren? Isolatie.com adviseert zowel zakelijk als particulier graag over de mogelijkheden betreft vloer-, (spouw)muur- en dakisolatie.

Isolatie.com
www.isolatie.com

RenovatieTotaal