Wat is de huidige stand van digitalisering in de bouw? Is de vaart er echt uit?

Artikel delen

Personeelstekorten, woningcrisis en BENG-eisen. Zomaar drie kreten die de noodzaak van digitalisering in de bouw aangeven. De snelheid, efficiency en kwaliteit van bouwprocessen moet en kan verbeterd worden. Tot zover niets nieuws. Maar wat is de huidige stand van digitalisering in de bouw? En hoe verbind je teams, bouwfasen, processen en data met elkaar?

‘We moeten met de hele keten samenwerken en meer doen met minder mensen. Daar hebben we ander gereedschap en een andere aanpak voor nodig. De grootste opgave is de mensen in de sector meenemen in deze transitie en dat zij continu kennis en vaardigheden ontwikkelen, want als je niet oplet dan blijven we hetzelfde doen en verandert er niets, ’ vertelt René de Groot, directeur DigiBase, VolkerWessels.

‘Digitalisering biedt veel bouwbedrijven nog meer kansen dan industrialisering.’ stelt Maurice van Sante, Senior Econoom Bouw bij ING Research. Benieuwd wat zij bedoelen? Op 16 november gaan wij met elkaar in gesprek en je kunt er online bij zijn. Celina van den Bank van KIVI zal het gesprek leiden. Vul het formulier in om je gratis in te schrijven en verzekerd te zijn van een plek.

Trimble
www.mep.trimble.com/nl