Negen nominaties voor de VSK Awards 2022

Artikel delen

Negen installatienoviteiten zijn genomineerd voor de VSK Awards 2022. De tweejaarlijkse installatieprijzen worden op de openingsdag van de grootste installatievakbeurs van Nederland uitgereikt. De VSK wordt van 17 tot en met 20 mei gehouden in de Jaarbeurs in Utrecht.

vsk awards

Deelnemers aan de vakbeurs VSK konden de afgelopen periode hun noviteiten voorleggen aan een achtkoppige vakjury, onder leiding van Techniek Nederland-voorzitter Doekle Terpstra. Alle inzendingen zijn beoordeeld op innovatie, oplossingsgerichtheid, praktische toepasbaarheid, sociale impact, duurzaamheid en economisch rendement.

Nederland is klaar om volle bak te verduurzamen. De jury constateert dat veel fabrikanten de urgentie van de klimaatambities onderschrijven. “Er wordt veel samengewerkt in de keten. Daarnaast wordt er goed nagedacht over hoe productvernieuwingen een directe rol kunnen spelen in energiebesparing, CO2-reductie, verbetering van het binnenklimaat en het ondersteunen van de vakmensen die het allemaal moeten realiseren.” Het grote tekort aan goede vakmensen om de energietransitie mogelijk te maken, baart de jury daarbij wel grote zorgen.

De genomineerden zijn:

Categorie Energietransitie
Energie uit damwanden van Nathan
PVT-warmtepomp van Triple Solar
Warmtepomp Vincent van Itho Daalderop

Categorie Gezond en Comfort
Binnenluchtkwaliteitssensor Sense van Renson
Balansventilatietoestel HRU 400 QuattroZone van Itho Daalderop
Warmtepomp ComfoClime en Thermal Shield van Zehnder

Categorie Installateurszaken
Ventilatiedakdoorvoer Ventus van Ubbink
Perssysteem FlowFit van Geberit
Opbergsysteem ProClick van Sortimo Nederland

Naast de juryprijzen wordt er ook een publieksprijs uitgereikt. Installerend Nederland stemt via www.vsk.nl/genomineerd op de persoonlijk favoriet. De VSK wordt dit jaar voor de 25e keer georganiseerd. Dit betekent dat de tweejaarlijkse vakbeurs in 2022 haar vijftigjarig jubileum viert. Vanwege de coronapandemie is de vakbeurs verplaatst naar 17 tot en met 20 mei.