Effectieve gevelisolatie laat energiegebruik spectaculair dalen

Artikel delen

Klimaatverandering is één van de grootste uitdagingen van onze tijd. Energie besparen  is de meest directe manier om de uitstoot van CO2 terug te dringen. Door effectieve gevelisolatie kan het energiegebruik van gebouwen spectaculair dalen. Alsecco is leverancier van buitengevelisolatiesystemen die vele voordelen bieden, zoals een hoge isolatiewaarde, minimaal ruimteverlies en een aangenaam woon- en werkklimaat.

alsecco

Buitengevelisolatie

Zoals de naam al weergeeft, wordt bij buitengevelisolatie een laag isolatiemateriaal op de buitenzijde van de gevel aangebracht. Dit wordt vervolgens voorzien van gevelbekleding, bijvoorbeeld sierpleister of minerale steenstrips. Buitengevelisolatie is de meest duurzame vorm van warmte-isolatie en heeft ook de hoogste isolatiewaarde van alle gevelisolatievormen.

Gevelafwerking

Verouderde gevels die onvoldoende dekking bieden om effectief te isoleren en beschermen, kunnen de duurzaamheid van het gebouw in de loop van de tijd verminderen. De producten en systemen van Alsecco zorgen voor een langere onderhoudscyclus. Minerale steenstrips zijn een duurzame afwerking en bieden uw gevelproject – nieuwbouw of renovatie – eindeloze designmogelijkheden. Die veelzijdigheid is te danken aan de natuurlijke baksteenuitstraling, maar ook aan het feit dat de strips licht van gewicht en flexibel toepasbaar zijn. Gemaakt van de hoogste kwaliteit grondstoffen, vormen de steenstrips een basis voor een fraaie en duurzame gevel. Praktisch ieder formaat baksteen en iedere kleur is te reproduceren in de vorm van steenstrips. Doordat het uiterlijk vrijwel niet te onderscheiden is van conventionele baksteen, kunt u met Alsecco elke bestaande gevel tot in detail reconstrueren. De minerale steenstrips zijn kleurvast, UV-bestendig en hebben Brandklasse A.

prefab voorzetwand

Renovatieprojecten

Het gevelisolatiesysteem kan direct op de oude gevel worden aangebracht. Bij grotere renovaties, bijvoorbeeld van een straat, wordt ook wel gebruik gemaakt van prefab voorzetwanden. Bij dit systeem kan een woning soms al in 1 dag worden gerenoveerd. Hierbij heeft de bewoner ook vrijwel geen overlast van de renovatie. Een mooie bijkomstigheid is dat buitengevelrenovatie niet alleen bijdraagt aan lagere stookkosten, maar daarnaast ook zorgt voor een facelift van het gebouw. Daarnaast zit er op het buitengevelisolatiesystemen een niet-aflopende verzekerde garantie van 10 jaar.

Bekijk de buitengevelisolatie mogelijkheden van Alsecco in stand 06.B095.