Ruimtes en objecten ontwerpen in 1 softwaretool

Artikel delen

De PaletteCAD software is bekend van de badkamerrenovaties, maar de software kan veel meer ruimtes van een ontwerp voorzien. Om dit te bereiken zijn voor vele steeds terugkerende basisfuncties intelligente objecten gecreëerd. Denk hierbij aan het plaatsen van ramen en deuren. Maar is het mogelijk een meubel van top tot teen met objecten en materialen van bestaande leveranciers te ontwerpen, waarbij iedere afmeting en tussenmaat exact ingegeven wordt met de plaatintelligentie en de configuratiemenu’s van de software.

CAD software

Bij PaletteCAD werkt de gebruiker met objecten en geometrische vormen in 3D die men vanuit de bibliotheek het ontwerp in sleept. De keuzemogelijkheden zijn eindeloos: de meegeleverde basis bibliotheek bevat intelligente basisvormen, tienduizenden objecten en een veelvoud hiervan aan texturen. Daarnaast is er de mogelijkheid om te importeren van Google Warehouse en vele andere 3D formaten. Enkele voorbeelden zijn DXF/DWG (Autocad Inventor), 3DS (Studio 3DMAX), IFC (Bim formaat) maar ook SKP (Sketch-up) Deze objecten zijn vervolgens geheel naar wens te bewerken: verschalen, snijden, zagen, samenvoegen, van andere texturen voorzien. Het aangepaste object slaat men op in de bibliotheek en kan een volgende keer weer zo in een nieuw ontwerp gesleept worden.

Naast de talloze basisobjecten bevinden zich in PaletteCAD ook intelligente objecten. Denk daarbij aan strekobjecten, maar ook configuratiemenu’s die na het invullen van de gewenste waarden het object samenstellen. Deze is vervolgens eenvoudig in te voegen in het ontwerp. Profielen en doorsnedeprofielen geven de mogelijkheid met slechts enkele handelingen de meest ingewikkelde vrije vormen te ontwerpen.

PaletteCAD
www.palettecad.info