Waterbehandeling zonder chemicaliën

Artikel delen

Van 23 tot en met 25 mei staat Pronomar op de Renovatiebeurs met de Merus-waterbehandeling. Op de beurs komen onderwerpen zoals comfort en functionaliteit, herstel en onderhoud, energie, circulair, transformatie en herbestemming aan bod. De Pronomar – Merus-waterbehandelingstechnologie sluit goed aan op de onderwerpen ‘onderhoud’ en ‘energie’.

Waterleidingen

De Merus-waterbehandeling zorgt ervoor dat de vorming van kalk en corrosie wordt verstoord, waardoor de substanties minder makkelijk aan de oppervlakten hechten. Deze verstoring zorgt ervoor dat de afzettingen een hogere oplosbaarheid krijgen en makkelijker met het water weggespoeld kunnen worden. Omdat de waterbehandeling werkt met moleculaire oscillaties, worden er géén chemicaliën aan het water toegevoegd. Het is daarnaast makkelijk toe te passen zonder enige stroomvoorziening. Ook is er nauwelijks onderhoud aan: er vindt maar één keer in de vijf jaar her-kalibratie plaats.

Als gevolg hiervan blijven leidingen langer schoon en is er een betere doorstroming. ‘Schone’ systemen hebben minder energie nodig, verlagen de mate van storingsgevoeligheid en onderhoudsbehoefte, én hebben een positief effect op operationele prestaties. Daarnaast zorgt het voor een betere warmteoverdracht in het leidingwerk en een efficiëntere werking van aaneengesloten apparatuur.

De Merus-waterbehandeling kan worden toegepast in onder andere appartementencomplexen, hotels, utiliteit, sportscholen, ziekenhuizen. Ook benieuwd geworden naar de voordelen van de Pronomar – Merus waterbehandeling? Kom langs op de Renovatie- en Transformatiebeurs. Pronomar is te vinden op stand F047 in hal 1.

Pronomar
www.pronomar.com
Stand 1.F047