Stille knikshovel leidt de weg naar een groene toekomst

Artikel delen

Xtra Materieel is trotse eigenaar van een nieuwe, elektrische knikshovel. De shovel is de eerste in de vloot die elektrisch is uitgevoerd. De eerste huurperiode zit erop en de reacties vanaf de bouwplaats zijn positief. Stil werken, zonder uitstoot, één keer in de twee dagen ’s nachts laden én geen overlast voor omwonenden.

Elektrische knikshovel

De elektrische minishovel G2200E X-TRA heeft een hefvermogen van 2.200 kg, een hefhoogte van 2.45 meter en is speciaal ontwikkeld voor extreem zwaar werk en werkzaamheden in de bouw en grondverzet. De wiellader combineert het beste van twee werelden met de voordelen van een kniklader en een vrijwel geruisloze werking zonder uitstoot. De G2200E X-TRA is daarom ideaal voor het werken in gebouwen of op bouwplaatsen in stedelijke gebieden.

Standaard is de G2200E X-TRA uitgerust met een 260 Ah, 48V lithium-ion accu die eenvoudig geladen kan worden met de “on board” lader. De afzonderlijke elektromotoren, 6,5 kW voor de aandrijving en 12 kW voor de werkhydrauliek, zorgen altijd voor voldoende vermogen om werkzaamheden precies uit te voeren. Verder regenereert de machine energie wanneer de machine uitrolt of van een heuvel omlaag rijdt.

Samen voor een duurzame toekomst. Een goed milieu, voor nu én voor de toekomst: samen met onze leveranciers bekijken wij altijd de ontwikkelingen op gebied van duurzaam ondernemen. Het investeren in deze elektrische shovel draagt hieraan bij.

Elektrische knikshovel

Visie op duurzaamheid

Wie kan delen, kan ook vermenigvuldigen. Zo deelt men tegenwoordig niet alleen de fiets, scooter en auto, maar ook het bouwmaterieel. Door alleen te betalen naar gebruik ontzien we samen het milieu en besparen bouwbedrijven tegelijkertijd aanzienlijk op de kosten omdat ze zelf geen materieel meer hoeven aan te schaffen. Huren is in dat kader van zichzelf al een pure vorm van duurzaamheid. Het is dan ook niet voor niets dat Xtra Materieel sinds haar oprichting in 1998 een voorloper is als het gaat om duurzaamheid en de optimale inzet van mens en materieel. Het bedrijf is dan ook best trots dat ze vandaag de dag behoren tot een van de meest duurzame verhuurbedrijven van Nederland.

Zo beschikt het vandaag de dag over een compleet assortiment hybride hoogwerkers, bieden ze met de Jekko 312 een 100% elektrische minikraan met een inzet van 8 uur per dag en brengt de 24 meter telescoophoogwerker je elektrisch op grote hoogte.

Datzelfde geldt voor de fluisterstille generatoren. Door de ontwikkelingen op de voet te volgen beschikt het bedrijf over motoren die qua uitstoot ver onder de strengste normen zitten. Daarmee zijn de generatoren super geluiddempend en kunnen ze in de binnenstad draaien zonder dat men daar last van heeft.

Samen zorgen voor de volgende generatie

Met de duurzaamheidsvisie op mens en machine zorgt het bedrijf ook voor educatie op de bouwplaats. Zo geeft het bedrijf bij aflevering altijd uitgebreide werkinstructies aan de klant zodat zij de maximale inzetbaarheid uit een hybride of 100% elektrische machine halen. Xtra Materieel gaat altijd voor maximaal rendement en maximale duurzaamheidsimpact.

Uitstoot reduceren en de winst verhogen? Wilt u meer weten over slimme manieren om het milieu te ontzien, binnen de uitstootnormen het werk te kunnen blijven doen en tegelijkertijd het maximale rendement uit uw bouwmaterieel te halen? Neem gerust contact op met Xtra Materieel. Ze informeren u graag vrijblijvend.

Xtra Materieel
www.xtra-materieel.nl