Met tijdswinst nieuwe of kwetsbare vloeren beschermen

Artikel delen

Beton heeft een industriële, solide uitstraling. We zien de brede toepassing van betonvloeren onder andere in woonhuizen, werkplaatsen en showrooms. Zit jouw project in de afbouwfase en wil je geen risico lopen? Stel jezelf dan twee vragen. Ten eerste: hoe bescherm ik die nieuwe betonvloer veilig, zodat ik snel verder kan met dit project? En ten tweede: hoe zorg ik ervoor dat de vloer kan blijven doordrogen en niet verstikt? Het antwoord is: PrimaCover Active.

Afdekvlies

Doordrogen

Zodra de betonvloer is gestort en afgewerkt, moet deze doordrogen. Na een bepaalde tijd is deze beloopbaar volgens de voorschriften van de leverancier. Dat is het moment om PrimaCover Active aan te brengen. Zo snel mogelijk dus, want met overal ruwbouw- en afbouwwerkzaamheden om je heen, is het risico op beschadiging te groot. Denk aan rondslingerend puin en gruis, stucgips, verf, afbouwmaterialen, gereedschap dat uit je handen valt en de scherpe uiteinden van leidingen. PrimaCover Active zelfklevend ademingsactief afdekvlies voorkomt dit soort beschadigingen.

PrimaCover Active

PrimaCover Active is een stevig polyestervlies op rol dat behalve op nieuwe beton-ondergronden ook toegepast kan worden op natuursteen. De ademingsactieve toplaag bevat een speciaal membraan dat het vocht uit de ondergrond laat ontsnappen (1,2l/m2/24uur). Dat is noodzakelijk omdat het uitdampende vocht kleine kalkdeeltjes mee naar boven neemt. Deze vormen vlekken op het poreuze oppervlak. Met PrimaCover Active zijn nieuwe betonvloeren goed beschermd tegen vloeistoffen en mechanische beschadigingen. Omdat het doordrogingsproces tijdens de bouwactiviteiten gewoon doorgaat, verkort je de wachttijden en voorkom je onbedoelde beschadigingen, herstelkosten en discussies met je opdrachtgever.

Primaverde BV
www.primacover.com