De ideale vervanger voor houtdraadbouten

Artikel delen

De Woodies® Ultimate tellerkopschroef of ook wel schotelschroef is ideaal voor de bevestiging van zwaardere houtconstructies en zonder voorboren toepasbaar in bijna iedere houtsoort. Daarmee wordt het sinds enkele jaren gezien als de ideale vervanger voor de traditionele houtdraadbouten en slotbouten.

Close-up van schroeven op een houten plank, met één schroef rechtop en meerdere schroeven liggend op de achtergrond tegen een zwarte achtergrond."

Dankzij de grote schotelkop hebben deze schroeven een grotere draagvlak en een grotere klembaarheid. Door deze verhoogde lastopname zijn er minder bevestigingspunten nodig dan wanneer u houtdraadbouten zou toepassen voor dezelfde constructie. Met het gebruik van Woodies® Ultimate tellerkopschroeven bespaart u dus geld, maar spaart u ook het milieu.

Een van de grootste voordelen van de tellerkopschroeven is de verwerkingssnelheid. Houtconstructies moeten natuurlijk goed bevestigd worden maar dit betekent niet dat het heel moeilijk of lang moet duren. De schotelschroef is uitgerust met een Torx 30 of Torx 40 aandrijving. Deze grote kop zorgt voor een goede trekkracht. Hierdoor zijn de schroeven met accuboor te verwerken, waardoor dit sneller werkt en u minder kans heeft dat u de schroef beschadigt en deze uiteindelijk gaat roesten. Tevens wordt een gratis bitje meegeleverd in elke Woodies® Ultimate tellerkopschroeven verpakking.

De tellerkopschroeven zijn er met een diameter van 6 ,8 en 10mm. Afhankelijk van de maatvoering beschikken ze over een TX30 of TX40 aandrijving. Ze zijn verkrijgbaar in de lengtes van 30 t/m 460mm. Daarnaast zijn ze verzinkt te verkrijgen of in RVS A2 of Shield Outdoor C4 (ook in Blackline uitvoering!).

In de webshop is het gehele Woodies® Ultimate assortiment te vinden, als ook het nieuwe merk Steelies® Ultimate en vele andere producten voor de vakman.

A.S.F. Fischer
www.asf-fischer.nl