Veilig werken met nieuwe high-vis collectie

Artikel delen

Direct zichtbaar zijn en opvallen kan levens redden in gevaarlijke werkomgevingen. Gelukkig komt er steeds meer aandacht voor deze risico’s en is er een toenemende vraag naar high-visibility werkkleding.

De nieuwe collectie high-visibility werkkleding is afgeleid van de populaire nieuwe kledingfamilies. Deze families zijn specifiek ontwikkeld voor verschillende werkcondities en dit vertaalt zich in een collectie die zwaar werk aan kan en tegelijkertijd flexibel genoeg is en veel bewegingsvrijheid biedt.

“We hebben onze populairste designs uit de AllroundWork en FlexiWork families genomen en deze werkbroeken en jassen in high-visibility versies veranderd. Daar hebben we tevens een aantal veel gevraagde features aan toegevoegd” zegt Henry Lundberg, Sales Development Manager bij Snickers Workwear.

“We weten dat ervaren en trouwe gebruikers van onze werkbroeken tevreden zullen zijn met de geavanceerde kniebescherming, voorgebogen broekspijpen en fantastische pasvorm die ze van ons gewend zijn. Met deze kleding blijven ze ook nog eens zichtbaar en veilig op de werkvloer.”

Direct zichtbaar zijn kan van levensbelang zijn in slechtverlichte en gevaarlijke werkomstandigheden. Op de afbeelding is te zien hoe de zichtbaarheid verschilt tussen personen die donkere, lichte of reflecterende kleding dragen in het groot licht en dimlicht van een auto.

Donker persoon – donkere kleding.
Wit persoon – lichtgekleurde kleding.
Geel persoon – reflecterende werkkleding.

A = Auto met groot licht
B = Auto met dimlicht.


Strenge Europese regelgeving en de trend waarin steeds meer aandacht komt voor een veilige werkomgeving betekent dat werkgevers steeds alerter worden. Zij kiezen vaker voor high-visibility werkkleding voor hun medewerkers die aan de modere standaarden voldoet.

“We zien een toenemende vraag en aandacht onder onze gebruikers voor high-visibility werkkleding die niet alleen veilig is, maar ook aan de hoge standaard voldoet op het gebied van comfort en functionaliteit die ze van onze andere werkkleding gewend zijn” aldus Henry Lundberg.

Snickers Workwear
www.snickersworkwear.nl