Compleet gevelpakket, van advies tot verwerking

Artikel delen

Bremax Bouw is vanaf de oprichting gespecialiseerd in het verwerken van steenstrips. Dit specialisme is uitgebouwd tot totaalleverancier van complete gevelpakketten, waardoor aannemers de isolatiesystemen inclusief gevelafwerking bij renovaties kunnen uitbesteden aan één ervaren, gecertificeerde partij. Inclusief verzekerde garantie. Eigenaar Alex Brenkman: “Bij renovaties heb je te maken met factoren als de mogelijke dikte versus de vereiste isolatiewaarde alsook de afwerking; spachtel, steenstrips of beide. Wij kennen alle systemen en kunnen de juiste oplossing adviseren, leveren en verwerken. One-stop-shopping.”

Bij renovaties én nieuwbouw wordt het isolatie-/gevelsysteem helaas vaak onderschat, zo ervaart Brenkman. “Het is echt een vak. Mede daarom hebben wij ons toegelegd op het complete gevelpakket. Wij hebben een eigen steenzagerij om de steenstrips in de juiste dikte te zagen, wij leveren de isolatiematerialen, mortels en lijmen en brengen het gevelsysteem aan met ervaren mensen. Dit proces wordt altijd voorafgegaan door een projectgebonden advies. Want je zult eerst moeten kijken welk systeem bij een renovatie- of nieuwbouwproject past. Dat is één van de onmisbare schakels in geveltoepassingen.”

Brenkman merkt dat bouwers het gevelpakket steeds vaker uitbesteden aan specialistische bedrijven, waaronder Bremax Bouw. “Wij zitten in Eck en Wiel centraal gelegen in het land en hebben inmiddels opdrachten in heel Nederland. Ook opdrachten voor onze nieuwe steenzagerij, die dit jaar in gebruik is genomen, nemen toe. We zagen steenstrips voor onze eigen projecten en in opdracht van derden. Met onze zagerij hebben we alles in eigen hand voor het totale gevelpakket. We gaan ervoor zorgen dat onze steenzagerij de productie nog meer kan opschroeven, want we hebben met het Nationaal Ouderenfonds de afspraak dat voor elke steen een kleine financiële bijdrage naar de ouderen gaat. Wat dat betreft zou ik zeggen: laat bouwers voor hun geveloplossingen bij ons aankloppen. Primair voor hoogwaardige gevels, daarnaast voor dit goede doel.”

Bremax Bouw / Bremax Steenzagerij
www.bremax.nl