Energie en geld besparen

Artikel delen

In tijden waar duurzaam en circulair bouwen de norm is, is er meer en meer behoefte aan hoogwaardige, natuurlijke isolatiematerialen. Isovlas Oisterwijk is de marktleider in de ontwikkeling, productie en verkoop van bouwisolatie gemaakt van vlas. Vlas is een natuurproduct dat al ruim 80 jaar gebruikt wordt voor het vervaardigen van isolatiematerialen. De laatste jaren wordt het gebruik van vlas voor isolatie ook in Nederland steeds populairder. En dat is niet voor niets.

Met duurzame bouwisolatie van vlas

isoleer pakken

vrouw aan het isolerenVlas is duurzaam en recyclebaar en past daardoor perfect bij de huidige visie rondom circulair en biobased bouwen. Door te kiezen voor vlas draag je bij aan een beter klimaat. Door de natuurlijke vezelstructuur heeft vlas, in vergelijking met niet-natuurlijke isolatieproducten, veruit de hoogste isolatiewaarde op het gebied van geluid en temperatuur. De natuurlijke vezels in vlas zorgen er voor dat het materiaal “ademt”. Hierdoor is vlas vocht regulerend en ontstaat er een gezond binnenklimaat zonder schimmels.
Isovlas Oisterwijk heeft als eerste de unieke mogelijkheden van vlas vertaald in hoogwaardige en betaalbare bouwisolatie. Isovlas bouwisolatie is er in PL en PN. Deze onbeklede isolatieplaten houden het koel in de zomer en warm in de winter. Met 30˚C buiten behoudt je binnen temperaturen van rond de 23˚C. Is het in de winter buiten -10˚C? Dan blijft het binnen rond de 21˚C. Isoleren met vlas zorgt dus voor een aangename binnentemperatuur én een lagere energierekening! De vlas-isolatieplaten zijn te gebruiken voor het isoleren en na-isoleren van daken, houtskelet bouwwanden en metal stud wanden. Ze zijn toepasbaar onder de begane grondvloer en als plafondisolatie. Ook het isoleren van spouw- of steensmuren is geen enkel probleem met Isovlas bouwisolatie.

Naast het onbeklede isolatiemateriaal heeft Isovlas ook een estetische variant ontworpen voor het van binnenuit na-isoleren. Isovlas Reno TG Elegant is een flexibele vlasisolatie op een luxe afgewerkte onderplaat. De gladde, stootvaste en afwasbare isolatieplaat zorgt voor een direct afgewerkte isolatie. De afgewerkte isolatieplaten zijn bijvoorbeeld te gebruiken om je zolder eenvoudig van binnenuit te isoleren. De onderplaat van wit schuurwerk zorgt voor een gemakkelijke verwerking omdat er geen extra beplating of stuukwerk nodig is. De Isovlas Reno TG Elegant isolatieplaten hebben dezelfde hoge isolatiewaarden als de overige Isovlas isolatiematerialen.
Bouwen met Isovlas is een slimme keuze voor overheden, ontwikkelaars, woningbouwverenigingen, aannemers én huizenbezitters. Ben je nieuwsgierig geworden naar Isovlas? Vraag naar de mogelijkheden bij jouw bouwmaterialenhandel of neem contact met ons op via www.isovlas.nl