Oud & Nieuw

Artikel delen

Visserijschool, Katwijk

Toen architecten J. Jonkman en P. van Dorp uit Leiden in de jaren vijftig de Visserijschool tekenden, hadden ze niet bedacht dat het pand zeventig jaar later een nieuwe bestemming zou krijgen. Je kan 18 juni op de Dag van de Bouw naar de bouw van 32 nieuwe woningen kijken.

Foto’s: Visserijschool

visserijschool

visserijschoolDe Visserijschool in Katwijk werd na de Tweede Wereldoorlog in 1952 gebouwd als onderdeel van de wederopbouw van de zuidkant van de Rijnmond. Tot 2012 was de oudste visserijschool van Nederland nog in gebruik als school. Voor de bouw en verbouw is Ouwehand Bouw aangetrokken als aannemer. HvE Architecten is verantwoordelijk voor het ontwerp en Bogaards is constructeur. Op de Dag van de Bouw is de bouwplaats opengesteld voor het publiek. We nodigen je dan ook van harte uit om een kijkje te nemen op deze bouwplaats.

visserijschool

visserijschoolDe afgelopen jaren is het cultuurhistorisch gebouw verbouwd. De westvleugel is gesloopt. Op deze plek komen 21 sociale huurappartementen tussen de 70 en 85 m2. Deze woningen worden gebouwd op de toekomst, dus mét warmtepomp en zonnepanelen. Voor starters en doorstromers wordt het monumentale deel van de Visserijschool in ere hersteld. Aan de buitenzijde blijft de karakteristieke uitstraling behouden, terwijl aan de binnenkant verbouwd zal worden en de structuren worden herverdeeld. De elf woningen die worden gebouwd zullen tussen de 76 en 84 m2 en 144 en 148 m2 zijn. Naast behoud van bijzondere details zullen grote raampartijen en hoge verdiepingen zorgen voor een prettige woonervaring. Er is bij dit project gekozen om eerst te bouwen en daarna te verkopen.

visserijschool

visserijschool

 

 

 

 

 

 

 

 

 

RenovatieTotaal