Isolatiemortel die vijf stappen in één handeling kan doen?

Artikel delen

Voor renovatiewerkzaamheden waarbij niet of slecht geïsoleerde oude vloeren verwijderd worden, biedt Frinsu nu een uitkomst. Zowel bij houten vloeren als bij vloeren op zand.

Isolatiemortel

Traditioneel wordt er nog gebruik gemaakt van het aan- of afvoeren van zand, verdichten, egaliseren en het leggen van isolatieplaten. Hierna wordt vervolgens een betonvloer gestort waarop vloerverwarming en een cementdekvloer aangebracht kunnen worden. Frinsu doet de eerste vijf stappen in één handeling!

Frinsu bestaat uit EPS-parels en is 100% cementgebonden, weegt ca 100 kg/m3 met een Lambda van 0,043 in woonklimaat en een druksterkte van 140 Kpa. Het product wordt vloeibaar aangebracht door middel van een mobiele menginstallatie, met als groot voordeel dat er geen afval achterblijft en het product naadloos is.

Na het drogen van de mortel kunnen er, indien gewenst, vloerverwarmingsslangen aangebracht worden. Ook kan de afwerkvloer geplaatst worden in de vorm van, bijvoorbeeld, een cementdekvloer, gietvloer of betonnen vloer.

Isolatiemortel

Frinsu isolatiemortel wordt in het zand gestort. Hierbij vormen oneffenheden of leidingwerk totaal geen probleem. Het product is geurloos en er komen geen schadelijke stoffen vrij. Geen gedoe meer met egaliseren, het leggen van isolatieplaten en betonvloeren storten. Daarnaast is er weinig tot geen voorbereiding nodig. Kortom: super arbeids- en materiaal besparend!

Frinsu
www.frinsu.nl
NTA 8800 : 20220172GK